Названий 100%-спосіб відмити одяг від ягід: плями зникнуть на очах

Ці доступні і копійчані способи допоможуть позбутися від ягідного соку на одязі назавжди.

Плями від ягід - найчастіше забруднення влітку. Такі забруднення часто залишаються на одязі після поїздки на дачу. А у дітей сліди від ягід з'являються постійно. Ми розповіли, чим вивести плями від ягід швидко і недорого.

Що не можна робити

Не намагайтеся вивести пляму від ягід на білому або кольоровому за допомогою оцту або лимонної кислоти. Оцет, як окислювач, робить плями від ягід, фруктів, соків і вина стійкішими і яскравішими.

Окріп

Найпопулярніший і надійний спосіб, як вивести плями від ягід, - це скористатися окропом. Особливо хороший цей спосіб в тому випадку, якщо забруднення зовсім свіже. Все дуже просто - полийте плями від ягід окропом, і вони зникнуть на очах. Краще робити це не в раковині, а над каструлею, оскільки гаряча може руйнувати водопровідні труби.

Плямовивідник

Щоб вивести плями від ягід на кольоровому одязі, скористайтеся професійними засобами. Нанесіть плямовивідник на слід від ягід і залиште на 10-15 хвилин, потім змийте засіб і виперіть річ в машинці. Не тримайте засіб на тканині занадто довго, інакше річ вицвіте. Найпопулярніші засоби для виведення плям з хорошими відгуками це Vanish, Dr. Beckmann, Sodasan.

Кисневий порошок

Якщо вам цікаво, як вивести застарілі плями від ягід - купіть кисневий порошок. Це засіб впорається навіть з давніми і великими плямами. 3 столові ложки порошку розчиніть в 1 л окропу. Зачекайте, поки вода трохи охолоне, і занурте забруднену річ на 30-40 хвилин. Потім виперіть річ в машинці. Кисневим порошком можна прати як білі, так і кольорові речі.

Вас також можуть зацікавити новини: