Деякі продукти ідеально підходять як закуски до алкоголю, а інші краще ніколи не закушувати.
В Україні прийнято відзначати всі свята та сімейні зустрічі у великому сімейному колі. Такі застілля завжди супроводжуються розпиванням спиртних напоїв - міцних і не дуже.
УНІАН розповість, чим закушувати коньяк, щоб не сп'яніти, а також як нейтралізувати згубний вплив іншого алкоголю за допомогою доступних продуктів.
Раніше ми говорили про те, як прибрати похмілля зранку.
Прохолодна прозора горілка - один з найпопулярніших напоїв на багатьох святкових столах. Для того, щоб після її вживання не було болісно, вибирайте правильні закуски:
Якщо ви любите "випити по п'ятдесят" під ситну першу страву і не знаєте, чим краще закушувати горілку в такому випадку, то кращого варіанту, ніж солянка, вам не знайти - саме вона допоможе дегустатору не сп'яніти і не вийти з гри завчасно.
Раніше УНІАН розповідав, чи можна зберігати горілку в морозилці або холодильнику удома.
Вино - напій, який вибирають для себе, в основному, жінки. Все завдяки його тонкому смаку і аромату, а також відсутності великої кількості спиртів в складі. Якщо дотримуватися норми і не переборщувати, то від вина вам погано не буде - особливо при адекватному виборі закуски. До найбільш вдалих варіантів відносяться:
Незважаючи на правило "Біле - до риби, червоне - до м'яса", вибирати закуску для вина не так просто, як здається. Для того, щоб не промахнутися, користуйтеся принципом - чим більш яскраво виражений смак страви, тим простішим має бути вино і навпаки.
Почнемо з того, що досвідчені дегустатори взагалі не радять закушувати коньяк. Хороший напій не потребує нічого іншого, а якщо алкоголь поганої якості, то ніяка закуска йому не допоможе. Проте їсти щось потрібно, тому вибирайте:
Деякі люди звикли заїдати коньяк лимоном - це дуже погана ідея. По-перше, тому що кислий фрукт повністю перекриває смак коньяку. По-друге, якщо вам такий результат і потрібен, то навіщо ви п'єте такий алкоголь?
Віскі - благородний напій, яким можна побалувати себе не тільки в Новий рік, але і на будь-яке інше свято. Для того, щоб щосили насолодитися дивовижним букетом чудодійного зілля і не пошкодувати про його покупку, поєднуйте його з такими продуктами:
Також до віскі відмінно підійдуть і фрукти, тільки не кислі, тому утримайтеся від покупки мандаринів, апельсинів і лимонів. Найкраще закушувати такий алкоголь грушею, виноградом і яблуками.
Існує кілька продуктів, якими краще не закушувати алкоголь. У списку заборонених ласощів опинилися:
До речі, незважаючи на загальну оману, закушувати горілку солоними огірками категорично заборонено. Соління дають додаткове навантаження на організм разом зі спиртом, через це в результаті людина отримує болі в шлунку та сильне похмілля.