Що можна зробити з черствого хліба: 5 варіантів застосування

Що робити, якщо залишилося багато хліба, і чому черствий продукт не потрібно викидати - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.

Головне правило, про яке ми повинні вас попередити - використовувати далі можна тільки черствий хліб, але не запліснявілий. Якщо ви бачите, що на випічці з'явилися спори грибів або дивна біла плівка, такий продукт вже краще не чіпати, а сміливо відправити в сміттєву корзину. 

Розповідаємо, як відновити свіжість хліба або що приготувати, якщо він безповоротно засох.

Раніше ми говорили про те, як врятувати продукти, які зіпсувалися.

Як черствий хліб зробити м'яким - поради

Якщо ви хочете спробувати розм'якшити хліб, можете скористатися кількома перевіреними методами.

Як черствий хліб зробити м'яким в мікрохвильовці

Для того, щоб використовувати мікрохвильовку, як інструмент реанімації випічки, наріжте батон або хліб шматочками по 2 см і злегка збризніть водою. Потім покладіть в мікрохвильовку максимум на 1 хвилину. Другий варіант - налити в неглибоку ємність води, покласти в неї хліб і гріти в мікрохвильовці 1 хвилину. Головне - не перетримати випічку, інакше замість м'якої булочки отримаєте сухарик.

Як черствий хліб зробити м'яким в духовці

В якості альтернативи можна скористатися духовою шафою. Повернути первісну свіжість випічці не вийде, але їстівним хліб точно буде.

Варіант 1

Розігріти духовку до 140-150°С, застелити деко пергаментом і викласти на нього шматочки хліба. Скропити водою і запікати протягом 5 хвилин.

Варіант 2

Розігріти духовку до 160°C, налити в ємність гарячої води, викласти туди шматочки хліба і почекати 1 хвилину. Потім викласти на деко і запікати в духовці 10-15 хвилин. Бажано дверцята до кінця не закривати, щоб зайва волога випаровувалася вільно.

Черствий хліб - що приготувати з засохлого батона

УНІАН пропонує кілька рецептів, які можна взяти на озброєння, якщо вам шкода викидати засохлу випічку:

  • сухарик - нарізати шматочками, пересипати сіллю, натерти часником (за бажанням) і запекти в духовці;
  • тости - скибочки хліба покласти в тостер, трохи підсмажити;
  • гарячі бутерброди або піца - засохлий хліб змастити закускою, викласти інші продукти за бажанням і запекти в мікрохвильовці;
  • панірування - черствий хліб можна подрібнити і далі використовувати для обвалювання котлет або відбивних;
  • яєчня або омлет - засохлий хліб нарізати шматочками, обсмажити на олії, а потім залити збитими яйцями.

Деякі господині роблять з черствого хліба запіканки і десерти, використовуючи його в якості одного з інгредієнтів для страви. Ви можете підібрати для себе один з вищевикладених варіантів, щоб витрачені на хліб гроші не пропали даром.

Вас також можуть зацікавити новини: