Як врятувати прострочені продукти / depositphotos.com

Загибель продуктів - неприємна проблема, з якою кожен з нас стикається постійно. Причини можуть бути різні, а рішення одне - спробувати реанімувати їжу і дати їй друге життя. УНІАН розповість, чому не можна викидати лушпиння цибулі і чим цінна бананова шкірка.

Раніше ми говорили про те, які вони - терміни зберігання продуктів в холодильнику.

Пропадає їжа з холодильника - що робити

Як реанімувати продукти - поради / depositphotos.com

Перш, ніж намагатися реанімувати продукти, постарайтеся тверезо оцінити їх стан. Якщо на них утворилася цвіль, мох або гниль, значить, без жалю відправляйте їжу в утиль. У всіх інших випадках цілком реально дати продуктам друге життя.

Відео дня

Овочі та фрукти

Якщо ви виявили, що яблука потемніли і почали гнити, обріжте всі проблемні ділянки і зробіть пюре - його потім можна додавати в вівсянку або тісто. Те ж саме стосується і інших ситуацій:

  • зморщилися огірки, яблука, помідори або морква - занурте в холодну підсолену воду на 2-3 години;
  • підсохли цитрусові - наріжте часточками і покладіть в морозилку, потім використовуйте в напоях;
  • в'януть морква, редис і селера - покладіть їх в холодну воду з часточками картоплі на 2-3 години.
  • кріп, петрушка, кінза "втомилися" - залиште їх на 1 годину в склянці з холодною водою і лимонним соком;
  • листовий салат можна покласти в теплу воду на 1-2 години - він знову стане привабливим.

Корисний лайфхак: якщо зелень зів'яла настільки, що реанімувати її не виходить, рекомендуємо зробити "намазку" для бутербродів. Для цього подрібніть зелень, змішайте її з вершковим маслом і додайте спеції. Потім поверніть "ковбаскою" в харчову плівку і покладіть в морозильну камеру. Таку заготовку можна використовувати для смаження, випічки або сніданків.

Молочні продукти, хліб і випічка

Пам'ятайте про те, що цвіль на сирі може бути благородною тільки в одному випадку - вона була задумана спочатку. Біла кірка на твердому сирі вітчизняного виробництва - гарантія швидкого псування продукту. І тут є три варіанти розвитку подій:

  • обріжте всі непривабливі частини сиру і використовуйте його в якості добавки під час приготування страв - аромат буде незабутнім;
  • покладіть шматочок сиру в тепле молоко на 1-2 години - він стане м'якше;
  • натріть сир на тертці і приберіть в пакет, а пізніше використовуйте для пасти або посипання страв.

З іншими продуктами можна поступити наступним чином:

  • хліб зачерствів - поставте друшляк на каструлю з киплячою водою, покладіть в нього булку і накрийте кришкою, але стежте, щоб вода не потрапляла на хліб;
  • молоко прокисло - спечіть млинці або почистіть срібло.

До речі, в простроченому молоці також можна замаринувати м'ясо або зробити на його основі заправку для салату. Городники, в свою чергу, вважають, що скислий продукт - відмінне добриво для кімнатних рослин в пропорції 1 стакан молока на 2-3 літри води.

Додатково ми пропонуємо корисний список побутових лайфхаків, які виручать кожну господиню.

Вас також можуть зацікавити новини: