Головні табу і копійчані засоби: як відмити ванну вдома правильно

Не повірите, але ви абсолютно без зусиль можете відмити ванну від жовтого нальоту тим, що знайдете на кухні.

Виявляється, далеко не всі господині та господарі знають, як відмити ванну від жовтизни без особливих зусиль і при цьому не пошкодити її поверхню, та й самим не отруїтися якоюсь жорсткою хімією.

Звичайно ж, можна піти простим шляхом - "методом тику" вибрати якийсь засіб у магазині, який підходить для ваших цілей, і його використовувати. Однак у такому разі успіх вам не гарантований - можна викинути гроші на вітер.

Є різні види ванн, і потрібно дізнатися, яка саме у вас, щоб не пошкодити покриття під час чищення.

Ось які бувають ванни:

  • акрилові;
  • чавунні (покриття - емаль);
  • сталеві (теж емальовані).

Під час миття ванн з такими видами покриття категорично не можна використовувати "важку артилерію", - розчинники і хлорку, абразивні речовини, щітки з металу, а також тверді губки.

Чим відмити ванну від жовтизни - як зробити копійчаний засіб

Від самого початку "озбройтеся" ганчіркою і не дуже жорсткою щіткою. Крім того, вам потрібна буде посудина, в якій ви зможете змішати сипучі інгредієнти.

Для засобу візьміть:

  • 200 грамів порошку для ручного прання;
  • 100 г солі;
  • 20 г лимонної кислоти.

Усі інгредієнти ретельно перемішайте в посудині перед використанням. Завдяки цьому бюджетному засобу ви зрозумієте, що очистити ванну від жовтого нальоту - не надскладне завдання. Найголовніше - дотримуйтеся кількох правил: намочіть ванну теплою чи гарячою водою, висипте засіб, намочіть, зробіть кашку, а потім нею відмивайте пожовклу поверхню. Сіль і лимонна кислота розм'якшують вапняний наліт і видаляють іржу, а порошок боротиметься з іншими забрудненнями.

Як почистити ванну - зробіть ефективний дешевий засіб із трьох інгредієнтів

Проблем з інгредієнтами не має виникнути, напевно, у кожної господині/господаря вони є на кухні.

Візьміть:

  • засіб для миття посуду - 2 столові ложки;
  • столовий оцет (9%) - 4 столові ложки;
  • лимонну кислоту - 2 чайні ложки.

Чим можна почистити ванну - ми розібралися. Тепер вам знадобиться тарілка - розмішайте в ній усі інгредієнти і простежте, щоб кислота повністю розчинилася.

Після цього одягніть гумові рукавички і, бажано, маску, відкрийте вікна і беріться за ще один відповідальний етап роботи - нанесіть саморобний засіб на ванну губкою. Чим сильніше забруднена ванна - тим довше суміш варто тримати на її поверхні. Потім відтирайте забруднення. І останній етап - просто змийте залишки засобу та бруду.

Як очистити ванну від жовтого нальоту в домашніх умовах - елементарний засіб

Найголовніше, що потрібно, - це пляшка з розпилювачем. Саме в неї відразу ж необхідно буде класти складові засобу.

Ось що потрібно:

  • 100 г столового оцту (9%);
  • 1 чайна ложка засобу для миття посуду.

Закрийте пляшку з інгредієнтами розпилювачем і добряче все перемішайте. Тепер зрозуміло, чим почистити ванну, а ось деякі нюанси - рясно нанесіть засіб на поверхню і залиште на 30 хвилин. Якщо є дуже серйозні забруднення - намочіть сумішшю паперові рушники й приклейте до особливо брудних місць.

Засіб стікатиме з боків ванни, тому протягом 30 хвилин їх можна ще кілька разів обробити - так ефект буде кращим. Якщо через 30 хвилин ванна висохла - обробіть її засобом і почніть мити м'якою губкою. Потім просто ретельно змийте все з ванни.

Що робити, якщо ванна пожовкла, - елементарний спосіб

Побороти жовтизну можна, використовуючи також лише три інгредієнти - буде потрібна сода, лимонна кислота та вода. Візьміть дві посудини - в одній з невеликою кількістю води розведіть соду, а в іншій зробіть таку ж операцію з лимонною кислотою. Тепер ви знаєте, чим очистити ванну від жовтого нальоту можна дуже швидко, - головне не порушувати технологію.

Розведену соду нанесіть на поверхню ванни на годину. Потім зверху потрібно намазати лимонну кислоту, яку ви також розвели, - цю суміш залиште на поверхні на годину. Пізніше просто потрібно все змити.

Раніше УНІАН писав, чим відмити ванну від бруду, що в'ївся.

Вас також можуть зацікавити новини: