Іноді солоні огірки в банці стають м'якими - значить, порушена технологія маринування.
Любителі домашньої консервації іноді роблять помилки, через які псуються заготовки. Одна з найчастіших помилок з консервованими огірками - коли овочі стають м'якими і зморщеними, втрачають свій хрускіт. Їсти таку консервацію безпечно, але не дуже смачно. Розбираємося, чому огірки розм'якшуються і як не допустити таку помилку.
Раніше ми писали про ще одну часту помилку в консервації - білий наліт на огірках.
Якщо огірки зморщилися після маринування, значить, був порушений процес приготування заготовки. Причини можуть бути наступними:
Мариновані огірки в стерилізованій банці зберігаються не більше 2 років. Після цього терміну вони швидко зморщуються і стають непридатними в їжу. А якщо маринад став каламутним або кришка здулася - то такі огірки краще взагалі не їсти.