Чим корисний розсіл від огірків і як за допомогою нього можна приготувати вечерю, а також відмити посуд - дізнайтеся на УНІАН.
Огірковий розсіл - рідина, яка залишається в банці з-під консервованих огірків. Його можна вилити, можна випити, якщо напередодні здорово погуляли, а можна ефективно застосувати в побуті. УНІАН розповість, чи корисний огірковий розсіл для схуднення і чим ще він може вам допомогти.
Консервовані огірки і розсіл містять пробіотики, необхідні людині для нормального функціонування кишечника. Також в складі розсолу є кальцій, калій, магній, залізо та інші корисні речовини. Регулярно вживаючи розсіл, ви можете зміцнити імунітет, поліпшити апетит, прискорити метаболізм і попередити зневоднення. Фахівці кажуть, що випиваючи кожен день по 1 склянці розсолу, ви зможете помітно поправити своє здоров'я.
Оцтова дієта - не нове слово в світі моделей і тих жінок, які мріють про красиву фігуру. Американські дослідники стверджують, що оцет допомагає людині скидати вагу без шкоди для організму. Для швидкого схуднення рекомендується пити злегка теплий огірковий розсіл 1-2 рази на день, по 1 склянці під час кожного прийому їжі.
Рідину з-під огірків з приправами, спеціями і оцтом можна використовувати для приготування смачної випічки. Наші мами і бабусі знають, що 30 років тому, коли з певними продуктами був дефіцит, потрібно було якось виходити з положення - вони намагалися знаходити заміну. Саме так розсіл і став інгредієнтом для тіста, з якого можна зробити смачне печиво.
Вам знадобляться:
Всі інгредієнти потрібно змішати, замісити тісто і залишити його в теплому місці на 20 хвилин. Потім розкатати, вирізати формою печиво і запікати в духовці 20 хвилин при 180°C.
У розсолі від огірків можна сміливо маринувати м'ясо - вам достатньо лише залити розсолом обраний шматок яловичини, курки або свинини, додати спеції і трави. Залишити м'ясо на 8 годин маринуватися, а потім посмажити на багатті або грилі.
Також розсолом можна маринувати терту моркву або нарізану цибулю - цей метод стане в нагоді вам, якщо потрібно швидко отримати пікантні мариновані овочі. Наріжте моркву і цибулю, покладіть в розсіл і залиште в холодильнику на 1 годину. Якщо хочете, щоб смак овочів був трохи м'якшим, то додайте соняшникову олію. Таку закуску можна використовувати як доповнення до других страв або до шашлику.
Огірковий розсіл добре справляється зі старими забрудненнями, які не виходить відмити в посудомийці або руками. Наприклад, оцтовою рідиною з-під огірків ви можете відчистити решітку для гриля або деко, до яких прилипли шматочки їжі. Налийте розсіл на брудну поверхню, залиште на 30 хвилин, а потім потріть щіткою.
Корисний лайфхак: саме розсолом також можна відмити мідний посуд, щоб не пошкодити його в посудомийці, або використовуючи агресивні миючі засоби.