УНІАН зібрав маловідомі факти про соняшникову олію.
Мало хто замислюється про особливості дизайну пляшки соняшникової олії. Найчастіше люди або виливають її в скляну ємність з дозатором, або користуються як звичайною пляшкою.
УНІАН розповість, як правильно відкривати соняшникову олію, щоб зробити процес готування простішим.
Більшість людей зазвичай викидають у смітник білу пластикову деталь, яка забезпечує герметичність. Все через те, що вони не знають, для чого потрібно кільце для пляшки. Справжнє його призначення може вас здивувати. Розберемося, як його використовувати правильно.
Отже, відкрийте пляшку масла і відірвіть біле "колечко". Потім переверніть його петелькою вниз і вставте в шийку з прорізами. Ви побачите, що ця деталь тепер виконує функцію дозатора. Завдяки їй витрата масла значно скоротиться. Ось для чого потрібно колечко в рослинному маслі насправді.
Ще однією корисною деталлю, про яку знають не всі, є спеціальні прорізи. Спочатку може здатися, що вони потрібні для більш дозованої витрати масла, проте це не так.
Виробники масла придумали, що в шийку можна вставляти покупний дозатор - для чого і потрібні прорізи в пляшці з рослинним маслом. Пластикові "вусики" мають форму, яка дозволяє зафіксувати дозатор зверху. Цей лайфхак перетворює звичайну пляшку масла в зручну кухонну приналежність.
Розберемося, що означає колір кришки на оливковій олії. Зазвичай таким чином виробник вказує, для якого типу використання підходить даний вид масла. Для смаження краще вибрати пляшку з червоною кришкою, а для заправки салатів - зелену.
Знання цих простих правил не тільки спростить процес готування, але і дозволить заощадити.