Причин виникнення зазначеної проблеми може бути кілька.
Проблема, коли їжа прилипає до сковороди з антипригарним покриттям і не тільки, може стати справжнім випробуванням на кухні.
Давайте разом розберемося, як зробити так, щоб їжа не прилипала до сковорідки і як доглядати за різними типами посуду.
Якщо у вас сковорідка з антипригарним покриттям, причин виникнення зазначеної проблеми може бути кілька:
Важливо визначити точну причину виниклої проблеми, щоб вжити відповідних заходів.
Насамперед перевірте стан покриття. Якщо воно пошкоджене, можливо, настав час замінити виріб. Якщо ж із ним усе гаразд, має допомогти правильне і ретельне чищення. Обов'язково використовуйте м'які мийні засоби та губки. Уникайте абразивних матеріалів, які можуть подряпати покриття.
Нагар можна відмити таким способом: насипте кілька ложок соди на поверхню і залийте її оцтом, отриманий розчин залиште на 20 хвилин і змийте.
Також фахівці радять стежити за температурою під час готування. Врахуйте, що антипригарні покриття найкраще "переносять" середній або помірно високий вогонь. У жодному разі не перегрівайте сковорідку, оскільки це може пошкодити покриття.
Крім того, завжди використовуйте достатню кількість олії, рівномірно розподіляючи її по поверхні.
Чавунні сковорідки відомі довговічною "службою" і якісним приготуванням їжі, але вони потребують особливого догляду:
перед першим використанням необхідно "приправити" сковорідку: нанесіть тонкий шар олії та нагрівайте сковорідку в духовці на 180°C протягом години;
Нагар із такої сковорідки легко прибрати за допомогою одного простого лайфхака: насипте по одній столовій ложці солі та гірчиці в сковорідку, залийте окропом, зачекайте 5 хвилин і промийте, використовуючи щітку.
Врахуйте: якщо до сковорідки прилипає їжа, важливо зрозуміти, що кожен виріб потребує індивідуального підходу та догляду. Знаючи основні причини прилипання і застосовуючи прості поради, можна уникнути цієї неприємності і насолоджуватися приготуванням смачних страв без проблем.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, чи можна смажити на подряпаній сковороді.