Буквально на кінчику ножа: що додати в каструлю під час варіння кукурудзи для м'якості

Багато українців люблять відварну кукурудзу, але не всі знають, як її потрібно варити.

Для того щоб кукурудза вийшла смачною, потрібно купити правильний качан. Врахуйте, що зерна мають щільно прилягати одне до одного, на дотик бути м'якими, але пружними. Молочно-білі або світло-жовті зерна, а також зелене і щільне листя - ознака хорошого продукту. УНІАН розповість, скільки варити молоду кукурудзу в каструлі.

Як варити молоду кукурудзу і що додати у воду

Перш ніж варити кукурудзу, її потрібно ретельно очистити - прибрати листя і волоски, причому листя залиште, а волосся викиньте. Візьміть велику каструлю або миску, покладіть на дно вимите листя. Зверху на листі розмістіть вимиті качани (бажано, щоб вони були однакового розміру - це допоможе їм зваритися одночасно), вкрийте їх листям, що залишилося.

Закип'ятіть воду в чайнику і залийте крутим окропом кукурудзу. Якщо не впевнені в якості качана, запам'ятайте, що додати в кукурудзу під час варіння для 100% м'якості продукту. Вам вистачить звичайної харчової соди - буквально на кінчику ножа або чайної ложки. Сода розм'якшує навіть найстаріший качан, якщо раптом вам не пощастило купити саме такий.

Поставте каструлю на плиту і ввімкніть вогонь. З моменту закипання води засікайте час, скільки потрібно варити кукурудзу. Молодому початку буде достатньо 20-25 хвилин, а старий необхідно готувати мінімум 2 години. Наприкінці готування приберіть кришку і спробуйте кукурудзу - якщо зерна м'які та соковиті, то продукт готовий. Вимкніть вогонь, злийте воду і накрийте каструлю кришкою, зверху оберніть рушником. Такий метод упарювання протягом 10-15 хвилин допоможе зернам стати ще більш м'якими та соковитими.

Під час подачі кукурудзи до столу можна натерти кожен качан вершковим маслом і сіллю за смаком.

Вас також можуть зацікавити новини: