Виявляється, що при приготуванні рису є простий, але важливий нюанс.
Кожна господиня хоч раз в житті стикалася з тим, що рис при варінні або залишається сирим, або перетворюється в кашу. Однак все геніальне просто. Для того щоб ваш гарнір вийшов ідеальним, потрібно знати всього один секрет.
Раніше УНІАН розповідав, як варити пшоно, а сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати рис, щоб ваші рідні наминали гарнір за дві щоки.
Якщо ви не знаєте, як правильно варити рис, то поради УНІАН допоможуть вам уникнути багатьох проблем. Всього за три кроки у вас вийде апетитне блюдо:
В першу чергу вам потрібно насипати рис в блюдце і поставити його під холодну воду на хвилин п'ять. Зробіть маленький натиск, щоб крупинки не втекли в раковину. Потім вам потрібно кілька разів його ретельно промити.
Після цього пересипте рис в каструлю і поставте на великий вогонь. Коли вода закипить, потрібно посолити її. Будьте уважні, адже потрібно буде зменшити вогонь до мінімуму, коли води залишиться зовсім трохи.
Після того, як ви зменшите вогонь, накрийте каструлю кришкою і доведіть крупу до повної готовності.
Важливо: піднімати кришку не можна мінімум 30 хвилин. Тільки після того, як ви вимкнете вогонь і дасте гарніру охолонути, його можна перемішати. До цього моменту це робити заборонено, бо ви перетворите рис в кашу.
Якщо ви зробите все чітко за списком, то на виході отримаєте ідеальний розсипчастий рис. Ваші домочадці гарантовано попросять добавку.