Дієтологи кажуть, що регулярне вживання пшона необхідно, так як ця каша має багато корисних властивостей. Наприклад, знижує рівень холестерину, нормалізує рівень цукру в крові і відмінно втамовує голод. УНІАН розповість, як варити пшоно на гарнір так, щоб він вийшов смачним.
- Як варити пшоно на воді - підготовчий етап
- Як варити пшоно - пропорції і рецепт для каструлі
- Як варити пшоно в мультиварці - метод для ледачих
Раніше ми говорили про те, як варити гречку - ще одну корисну крупу.
Як варити пшоно на воді - підготовчий етап
Перш ніж приступати до варіння крупи, її необхідно правильно підготувати. Для цього достатньо буде кілька разів промити пшоно в проточній воді, регулярно її змінюючи - до тих пір, поки рідина не стане прозорою. Враховуйте, що якщо крупа стара, вона може гірчити - в такому випадку просто замочіть пшоно у воді на 5-10 хвилин або обдайте окропом.
Якщо ви не знаєте, як правильно варити пшоно на воді, УНІАН допоможе з'ясувати, скільки ж потрібно взяти цієї рідини. Оптимальна пропорція - на 1 склянку крупи потрібно 3 склянки води. У разі, коли вам потрібно з'ясувати, як варити пшоно розсипчасте, то тут кількість води має бути меншою - 2 склянки на 1 склянку пшона.
Як варити пшоно - пропорції і рецепт для каструлі
Для того, щоб зварити смачну кашу, дотримуйтеся технології:
- промите пшоно викладіть в каструлю;
- залийте потрібною кількістю води і доведіть до кипіння;
- посоліть і перемішайте кашу;
- після закипання зменшіть вогонь до середнього;
- варіть до повного випаровування рідини.
В кінці вам потрібно буде тільки залишити кашу під кришкою на 5-10 хвилин, щоб вона настоялась і стала "пишною".
Як варити пшоно в мультиварці - метод для ледачих
Багато господинь в побуті користуються мультиваркою - таке чудове пристосування допомагає заощадити купу часу. Рецепт варіння пшона в даному випадку дуже простий:
- всипати пшоно в чашу мультиварки;
- залити водою, посолити;
- варити в режимі "Крупа" 25 хвилин.
Для настоювання каші в мультиварці можна включити режим "Підігрів" на 10 хвилин, а потім подавати ароматний гарнір на стіл.