Як варити м'ясо для супу та які нюанси враховувати, щоб приготувати смачну страву - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
М'ясо є одним з основних інгредієнтів багатьох страв, якщо людина, звичайно, не вегетаріанець. Його можна тушкувати, варити, зробити бульйон. УНІАН розповість, якою водою потрібно заливати м'ясо при тушкуванні та як правильно його варити.
Перед тим, як варити м'ясо, його потрібно промити в проточній воді.
Одне з питань, яке може виникнути - у яку воду класти м'ясо. Це залежить від того, для чого його варять. Наприклад, холодна вода потрібна для бульйону або супу, а для салатів, нарізок та інших готових страв - кипляча.
Якщо м'ясо починати варити в холодній воді, тоді більшість корисних речовин перейдуть у бульйон. А якщо класти свинину, курку і яловичину в киплячу воду - корисні мікроелементи залишаться в м'ясі завдяки тому, що верхній шар білків швидко згорнеться від високої температури і не дасть їм "витекти" в воду.
Пам'ятайте, що холодною водою потрібно заливати м'ясо на бульйон, якщо хочете, щоб він вийшов ароматним і насиченим. При цьому, усі інгредієнти для бульйону слід класти в каструлю на самому початку. Але якщо головною метою майбутньої страви є саме м'ясо, його можна заливати окропом. Тоді воно вийде соковитим і ароматним.
Солити м'ясо при варінні потрібно в кінці. Оскільки сіль посилює виділення рідини, це може зіпсувати смак страви. Якщо посолити на початку, м'ясо виявиться занадто сухим і жорстким.
Якщо вам цікаво, якою водою заливати м'ясо при тушкуванні, то запам'ятовуйте - гарячою водою, бульйоном або соком, що утворився при обсмажуванні.
У цьому випадку діє той же принцип, що і з м'ясом - якщо потрібен смачний бульйон або суп - рибу рекомендують заливати холодною водою і потім ставити на конфорку. Якщо ж ваша мета - зберегти смак риби, то її слід класти в гарячу воду, але не в киплячу. Якщо ж кинути її в окріп, вона швидко звариться зовні, але залишиться сирої всередині.