Чим корисна перлова крупа і як приготувати перловку смачно - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Перлова крупа займає лідируючі позиції в рейтингах найкорисніших каш, адже вона містить велику кількість потрібних людині корисних речовин. В її складі є цинк, селен, мідь, марганець, залізо, йод, хром, нікель, калій, кальцій, вітаміни групи В, А, D, Е, Н і РР, а також клітковина. УНІАН розповість, як правильно варити перловку, щоб вона була розсипчастою і смачною.
Раніше ми говорили про те, які каші корисні і рекомендовані до вживання.
Перед тим, як почати варити перловку, її необхідно замочити у воді. Це нешвидко - крупу потрібно залишити на ніч, але якщо у вас немає часу, то можна замочити перловку на 2-3 години. Чим менше вона буде замочуватися у воді - тим довше вам доведеться її варити.
Спосіб замочування простий - потрібну кількість крупи перебрати і кілька разів промити під проточною водою. Потім висипати в глибоку ємність, залити холодною водою і залишити на відведену кількість часу. В кінці воду потрібно злити і ретельно промити зерна.
Деякі господині не замочують перловку, але тоді її доведеться довго варити. Якщо вам підходить цей варіант, то переберіть крупу, приберіть сміття, кілька разів промийте під теплою водою. Потім викладіть в киплячу воду (на 1 склянку крупи - 3 склянки води), проваріть дві хвилини. Злийте окріп, залийте холодну воду і знову поставте ємність на вогонь. Варіть до кипіння, постійно зменшуючи вогонь. Через 10 хвилин можна додати сіль, спеції і вершкове масло. Варити перловку потрібно до тих пір, поки вся вода повністю не випарується - як правило, перловка без замочування вариться 40-60 хвилин.
Відварити улюблену кашу можна не тільки в каструлі, але і в мультиварці. Для цього вам потрібно викласти крупу в чашу мультиварки і залити холодною водою. Вибрати режим "Каша", "Гречка" або "Рис". Якщо крупу не замочували, то час приготування складе 1.5 години, а якщо перловка "відпочивала" у воді, то вона буде повністю готова за 60 хвилин.
Мікрохвильовка - ще одна побутова техніка, в якій господині варять перловку. Викладіть крупу в глибокий посуд для мікрохвильовки і залийте холодною водою. Потім виставите мікрохвильовку на повну потужність, а час - 20 хвилин, якщо попередньо замочували перловку. Крупа, яка не замочувалася, звариться за 30-40 хвилин.
В процесі вам потрібно буде кілька разів перемішувати кашу і підливати окріп. Додавати сіль, перець і вершкове масло краще додавати в кінці. Готову перловку потрібно буде накрити кришкою і залишити у вимкненій мікрохвильовці на 10 хвилин.