Дізнайтеся, чому сало генеральське вважається найсмачнішим і як не помилитися на ринку.
Генеральське сало - це назва певної частини свинячої тушки, про походження відомо 2 версії. Перша - раніше через дорожнечу таке сало могли дозволити собі тільки люди вищих станів, зокрема генерали, друга - саме сало має прошарки, схожі на генеральські погони.
Фермери кажуть, що генеральське сало важливо розпізнати ще на етапі купівлі, інакше смачного продукту в домашніх умовах ви не отримаєте. Як правило, після оброблення тушки вагою близько 100 кг сала виходить лише 5-6 кг.
Запам'ятовуйте, яке найсмачніше сало на ринку і на що звертати увагу під час купівлі:
Якщо ви бачите на ринку сало жовтуватого кольору з жорсткою шкіркою, і продукт при цьому не має аромату соломи, значить, скоріш за все, вам намагаються продати частини тушки кнура, до того ж, оброблені всупереч правильній технології.
Після того як ви придбали гарний шматок сала, його можна приготувати вдома й отримати в результаті шикарну закуску. Розповідаємо покроково, як засолити сало генеральське - рецепт від українського шеф-кухаря Володимира Ярославського:
Запам'ятовуйте, як готується генеральське сало за цим рецептом.
Зазвичай сало продають уже підсоленим. Тому шеф-кухар рекомендує вимочити його у воді з сіллю (25г солі на 1 л води) 4-6 годин. Потім дістаємо сало з води й обсушуємо його рушником. Натираємо сало міцною гірчицею, меленим перцем і тертим часником. Сюди ж мелену паприку та соєвий соус
Сало складаємо навпіл шкіркою назовні, а всередину укладаємо лавровий лист і даємо йому промаринуватися 4-6 годин. Загортаємо у фольгу і відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів на 40 хв. Розгортаємо фольгу і дивимося, чи підрум'янилася шкірка. Якщо вона ще недостатньо запечена, залишаємо сало рум'янитися ще на 10-12 хв за температури 200 градусів.
Дістаємо і можна їсти ще гарячим. З чорним хлібом і хроном смакує неймовірно!