Розповідаємо, як довго варити яйця і що додати в воду, крім солі, щоб легко їх почистити.
Навіть якщо ви помиєте яйця перед тим як класти в каструлю, заллєте холодною водою, відварите по таймеру, потім знову заллєте холодною водою, все одно шкаралупа може погано відділятися від білка. УНІАН з'ясував, як легко почистити яйця за будь-яких умов.
Помітити, що яйця погано чистяться, якщо забути їх залити після варіння холодною водою, може будь-яка господиня. Але виявилося, що факторів набагато більше, ніж один лише температурний режим:
Корисний лайфхак - для того щоб зрозуміти, як швидко почистити яйця варені, спробуйте починати цей процес з тупого кінця продукту. Там знаходиться повітряна камера - чистка буде проходити легше, ніж якщо робити це з гострого (в такому випадку знімите шкаралупу разом з білком).
Досвідчені господині розповіли, як правильно варити яйця і що додавати в воду, щоб шкаралупа "відлетіла" сама. Виявилося, що сіль в цьому допомагає далеко не завжди - краще використовувати соду:
Простежте, щоб вода покривала яйця на два пальці, а також не була занадто гарячою - в іншому випадку продукт трісне через високу температуру або брак рідини.