Кілька кулінарних секретів допоможуть приготувати найсмачнішу окрошку.
Окрошку прийнято вважати літнім супом, але любителям цієї страви все одно, яка пора року за вікном. Окрошка добре насичує і дуже просто готується - відварив, нарізав, заправив. Але ми знаємо кілька хитрощів, як зробити окрошку ще смачнішою.
Раніше ми детально розповідали, яка буває окрошка рецепт класичного супу.
За народним рецептом в окрошку кладуть варену ковбасу. За класикою в окрошку повинно входити від одного до трьох видів м'яса - наприклад, шинка, куряче філе і яловичина, язик, або риба. Але якщо для вас це занадто, можна взяти один вид м'яса або риби, але не відварювати їх, а запекти в духовці. Головне правило - м'ясо повинне бути без жиру.
Щоб зробити окрошку менш калорійною, її можна приготувати без м'яса або риби. Спробуйте замість цього додати трохи авокадо.
Ми розуміємо, що натерти всі інгредієнти швидше, але краще їх дрібно нарізати. Починати краще з овочів, щоб вони пустили сік.
Замість свіжих огірків можна спробувати додати квашені - вийде цікавий смак.
А ось що стосується зелені, то її краще спочатку подрібнити, а потім потовкти разом з сіллю в ступці - так зелень буде ароматнішою й дасть більш яскравий смак. Таку суміш можна додавати в тарілку прямо перед подачею.
Якщо ви не любите кріп, можете його не додавати - поекспериментуйте з іншою зеленню.
Продукти для окрошки повинні бути однакової температури. Тож нехай варені яйця охолонуть, а ковбаса з холодильника нагріється, перш ніж нарізати їх. Але ось заправка для окрошки повинна бути холодною.
Якщо ви любите окрошку з квасом, то найкраще підійде несолодкий квас, наприклад, білий. Солодкуватий присмак напою буде дисонувати з овочами і м'ясом.
Якщо любите окрошку з кефіром, то його потрібно злегка розбавити, щоб він був не такий густий. Додайте до кефіру трохи газованої мінералки - так ви полегшите його.
Замість кефіру можна взяти сироватку, тан, айран, мацоні. Або ж приготуйте окрошку на мінералці, присмаченою лимонним соком.
Окрошку на кефірі або айрані можна приправити порцією гірчиці або хрону. Хочете гарячіше - спробуйте перець чилі.
Не забудьте настояти окрошку в холодильнику протягом години-двох - смак у неї вийде більш насиченим.
Приємного апетиту!