Більшість господинь допускає одну і ту ж помилку при приготуванні цього салату. Як правильно викладати шари салату Оселедець під шубою – дізнайтеся на УНІАН.
Оселедець під горілочку - що може бути смачнішим під час святкового застілля? Оселедець під шубою (класичний рецепт) - це ситний і шалено смачний салатик, який радує око, серце і вимогливий шлунок не одного покоління наших людей. А шуба з червоною рибою - це вже вишукана варіація звичного салату.
Але при приготуванні цього салату більшість господинь із року в рік допускає одну і ту ж помилку – неправильно викладаючи шари на салатне блюдо. Як правильно викладати шари салату Оселедець під шубою, щоб вони доповнювали один одного і допомагали краще розкритися всім відтінкам смаку – читайте на УНІАН.
Класичний варіант передбачає, що першим шаром йде відварна картопля – а вже на неї кладуть оселедець. Але ми пропонуємо вам варіант черговості шарів, який надає свіжий, трохи маринований, злегка солодкуватий смак салату:
Сіточкою з майонезу прикрашають салат уже наприкінці. Для додання додаткової пікантності можна змішати майонез із невеликою кількістю гірчиці.
Досить і пари годин, але щоб напевно – варто залишити її в прохолодному місці (в холодильнику або винести на балкон) на 3 години.
Вибираючи рибу на салат, орієнтуйтеся на:
Можна також спробувати натиснути на зябра: якщо виступила світла рідина – значить, перед вами оселедець потрібного ступеня засолу.
Саме оселедець відповідає за класичний смак Шуби. Але якщо вже виникла необхідність у заміні риби - то, в принципі, можна взяти будь-яку іншу солону або копчену рибку:
Ще досвідчені кулінари рекомендують розглянути в якості заміни солоного оселедця - рибні консерви (тільки вибирати масні сорти риби, й обов'язково обирати рибу в маслі, а не в томаті). При приготуванні салату саме масло з консерви варто злити заздалегідь.
Читайте також: