Сьомга під шубою рецепт / фото depositphotos.com

Новий рік неможливо уявити без ялинки, мандарин і ситних святкових салатів. Оселедець під шубою - одне з головних новорічних страв. Класичний рецепт шуби всім відомий і вже багатьом набрид. Зробити звичне блюдо більш святковим допоможе секретний інгредієнт - червона риба.

Раніше ми розповідали, які ще салати на Новий рік можна приготувати вдома.

Сьомга під шубою - рецепт салату

  • Сьомга слабосолона - 200 г.
  • Яйце - 4 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Буряк великий - 1 шт.
  • Майонез - 100 г.
  • Зелень для прикраси.

Буряк, морква, картопля і яйця відварити до готовності. Буряк вариться 1-1,5 години, картопля і морква 25 хвилин, яйця - 8 хвилин. Остудити, очистити всі інгредієнти і натерти на крупній тертці. Яєчні білки і жовтки натерти окремо. Сьомгу нарізати дрібним кубиком. Викласти салат шарами: риба, яєчний білок, майонез, картопля, морква, майонез, буряк, майонез і жовтки. Прикрасити салат рубаною зеленню.

Відео дня
Салат королівська шубка / фото ua.depositphotos.com

Шуба по-царськи з лососем і яблуком

  • Морква - 400 г.
  • Картопля - 400 г.
  • Буряк - 400 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Лосось - 300 г.
  • Яблуко - 1 шт.
  • Майонез - 150 г.

Овочі та яйця відварити до готовності, почистити і натерти на крупній тертці. Яблуко очистити від шкірки і насіння, натерти. Лосось порізати кубиками. Зібрати салат в зворотному від класичного порядку: буряк, морква, яблуко, картопля і яйце. Кожен шар злегка змастити майонезом і зверху викласти лосось.

Вам також може бути цікаво: