Розповідаємо, що робити, якщо до чавунної сковороді прилипає їжа і як "полагодити" сковорідку з іншого матеріалу.
Порадувати своїх близьких смачною вечерею або обідом - завдання кожної гарної господині. Однак іноді підводить кухонний інвентар - страва "пристає" до сковорідки, і плани руйнуються.
УНІАН з'ясував, що робити, якщо до сковорідки прилипає їжа і чому так може відбуватися.
Якщо ви помітили, що їжа прилипає до сковороди з антипригарним покриттям, то така ситуація приводить в жах, адже таке начиння вважається найнадійнішим і витривалим.
Як правило, до сковороди з антипригарним покриттям їжа буде прилипати, тільки якщо це саме покриття пошкоджено. Тобто наявність будь-яких подряпин, відколів або тріщин призведе до зіпсованої страви. До того ж, багато виробників рекомендують не використовувати олію під час смаження на антипригарній сковороді, але це неправильна порада. Жир необхідний, тільки наливати його потрібно в рази менше, ніж у випадку зі сковорідками з іншого матеріалу.
Господині, які мають в арсеналі таке кухонне начиння, вважаються справжніми профі - до сталі прилипає майже будь-яка їжа, і зрозуміти, як правильно смажити, щоб не прилипала до сковороди риба або так само не вчиняло м'ясо, досить важко.
Однак є невеликий лайфхак - сталеву сковорідку потрібно гарненько прогріти і зробити так, щоб температура була однаковою на всій поверхні посуду. Тільки після того, як ви рівномірно розподілите жар, можете змащувати олією сковороду і приступати до готування. Якщо порушите хоч одне правило - будете віддирати їжу від поверхні.
Чавунні сковорідки були маст-хевом будь-якої радянської господині, до того ж, вони дуже довговічні, тому ними користуються досі. Однак витривалість такого матеріалу не стала панацеєю, і жінки помітили, що до сковороди все прилипає - що робити в такому випадку, мало хто знає.
Секретний лайфхак, який можна використовувати в такому випадку - смажити сіль на сковороді, щоб не пригорало нічого з їжі. Інструкція проста:
До речі, такий же метод "працює" і з алюмінієвою сковорідкою, але останні два пункти необхідно поміняти місцями - спочатку змастити кухонне начиння олією, а потім прожарювати з сіллю.
Якщо вам набридло, що до сковороди прилипає їжа, і ви вирішили назавжди від цього позбутися, запам'ятайте 2 прості хитрощі, які допоможуть вам швидко вирішити проблему незалежно від матеріалу, з якого зроблений ваш "робочий інструмент":
Також шеф-кухарі радять під час готування перемішувати їжу, щоб вона наповнювалася киснем і не встигала "приставати" до дна сковороди. Якщо є можливість, перед початком кулінарного процесу прибирайте зайву вологу з продуктів (шматків риби або м'яса), промокуючи їх паперовим рушником, тоді точно ніякої інгредієнт страви не прилипне до сковороди.