Який рис обрати для голубців, щоб не зіпсувати страву: важливі нюанси

Зварити рис для голубців зовсім не складно. І ми розповімо вам, як це робити правильно.

Рис - один із двох головних інгредієнтів начинки для голубців, і від того, який сорт ми оберемо, залежатиме якість готової страви. УНІАН розібрався, який рис краще підходить для голубців, скільки його потрібно і як правильно приготувати.

До речі, не так давно ми вже ділилися порадами від шеф-кухаря про те, як приготувати голубці, щоб вони не розвалювалися.

Який рис обрати для голубців

Рис для голубців, за великим рахунком, підходить будь-який, ідеального варіанту не існує. Але все-таки краще використовувати круглозернистий, а не довгий. Це пов'язано з тим, що довгі сорти занадто розсипчасті й вимагають досвіду та вправності в поводженні. І краще підійдуть для плову. А круглі сорти навпаки - клейкіші, тому не розвалюються. До того ж, такий рис краще взаємодіє з фаршем - другим головним інгредієнтом начинки голубців.

До речі, кухарі вважають за краще використовувати рис для голубців сортів арборіо і арнаролі. Також добре підійдуть сорти нано і віалоне. І не рекомендується брати подрібнену крупу, інакше начинка вийде надмірно рідкою. А щоб у вас не вийшла кашка, перевагу можна віддати пропареному рисові.

Як варити рис для голубців - покрокова інструкція

Перед тим, як змішувати інгредієнти начинки, потрібно відварювати рис для голубців до стану готовності наполовину.

Правильно приготувати рис для голубців зовсім не складно, головне - не переварити. Для цього потрібно:

  • добре промити крупу, поки вода не буде прозорою;
  • засипати у воду в пропорціях 1 частина рису на 2 частини води;
  • довівши до кипіння, перевести на мінімальний вогонь, після чого варити рис потрібно хвилин 7-10;
  • після чого додати вершкове масло (необов'язково), накрити кришкою і залишити в теплі на 10-15 хвилин.

Враховуйте, що в ході варіння рис збільшиться в об'ємі й вбере багато рідини. Солити рис при цьому не потрібно. Варити рис для голубців не обов'язково, але якщо використовувати сирий - час тушкування голубців збільшиться, а самі вони вийдуть сухуватими.

Рис для голубців - пропорції

Скільки рису потрібно для голубців - питання не менш важливе, ніж попередні. Досвідчені кулінари рекомендують використовувати одну або півтори склянки рису на кілограм фаршу. Або рис із фаршем можна використовувати в пропорціях 1:3 відповідно. Також важливо не переборщити з кількістю крупи, щоб не зробити з начинки кашу.

Вас також можуть зацікавити новини: