Що робити, щоб шкаралупа легко знімалася, прям сама відлітала від білка, та ще й швидко – читайте на УНІАН.
У всі традиційні новорічні салати - і в Олів'є, і в оселедець під шубою, і в крабовий (та й багато яких ще) додають яйця. Кудись менше, кудись більше - але так чи інакше варити яйа на новорічний стіл доведеться. А потім - ще й чистити.
А це означає, що перед самим святом доведеться перевірити свій новорічний манікюр і нерви на міцність: адже далеко не завжди шкаралупа добре відскакує від яєць. А хрусткі залишки шкаралупи на зубах - це не той "секретний інгредієнт", який додасть смаку і пікантності вашим святковим стравам, погодьтеся.
Що робити, щоб шкаралупа легко знімалася, прям сама відлітала від білка, та ще й швидко – читайте на УНІАН.
Раніше ми розповідали, які страви у формі Тигра можна поставити на святковий стіл.
Обмежимося таймінгом для курячих і перепелиних яєць (є ще страусині – але навряд чи хтось буде готувати таку екзотику).
Щоб відварити яйця курки:
З їх перепелиними "побратимами" все буде набагато швидше:
Ті, що зберігалися в холодильнику мінімум пару тижнів. Свіжі яйця - найпримхливіші в плані очищення.
До слова, починати чистити яйця радять із широкого кінця (там у них найчастіше є повітряна кишенька) і під струменем води (щоб на поверхні точно не залишилося частинок шкаралуп).
Перш ніж покласти яйця в воду перед варінням – більш широку частину яєчка проколюють гострим предметом (це може бути шило, циганська голка, велика шпилька або щось у цьому роді).
Такий лайфхак спрацьовує практично стовідсотково.
Вся хитрість тут в тому, щоб збовтати сирі яйця перед варінням: їх можна покрутити по столу або просто потрясти руками. Так нутрощі більш рівномірно розподіляться всередині та зваряться теж швидше.
Потім яйця відправляють у сито, яке встановлено над киплячою водою: обробка парою захищає від тріщин у шкаралупі. Крім того, при такому способі приготування яєчний жовток виходить найбільш ніжним.
Варене яйце кладуть у невелику склянку або баночку, яка наполовину заповнена водою – отвір закривають долонею або кришкою – і трясуть буквально кілька секунд. Класичний варіант - 5 секунд, але насправді вистачає і трьох.
Після такої тряски шкаралупа з яйця сповзає ніби сама по собі.
Читайте також: