Сьогодні замінників пшеничного борошна - безліч, і це відкриває широке поле для кулінарних експериментів.
Забули купити борошно або його немає в магазинах, хочете приготувати ласощі без глютену або просто душа захотіла кулінарних експериментів - причин для пошуку того, чим можна замінити пшеничне борошно у випічці, тьма.
На щастя, є безліч варіантів, того, що можна додати в тісто замість борошна, і ці продукти знайдуться якщо не у вас вдома, то точно - на полицях супермаркету. Конкретні приклади того, чим можна замінити борошно в кексі, млинцях, хлібі та іншій випічці - підкаже УНІАН.
Серед популярних варіантів того, чим замінити борошно у випічці, - кокосове, мигдальне, вівсяне та сочевичне борошно. Чим краще замінити борошно в тому чи іншому рецепті залежить від смакових якостей страви. Наприклад, для солоних виробів оптимальні варіанти - вівсянка і сочевиця. Кокосове борошно - чудова альтернатива, чим можна замінити борошно в торті. Вівсяне - класна версія, чим можна замінити борошно в оладках.
Інгредієнти:
Приготування цієї страви не сильно відрізняється від готування кексу на пшеничному борошні. З'єднайте всі інгредієнти у великій мисці до однорідності. Суміш відправте випікатися у формі, це може зайняти близько півгодини. Оптимальна температура - близько 180 градусів Цельсія. Чи готовий кекс, перевіряйте зубочисткою. Якщо вона залишається сухою, кекс готовий.
Інгредієнт:
Для млинців підійде чи не будь-яке борошно (його потрібно додати в звичний вам рецепт замість пшеничного в тих же пропорціях), але не тільки.
Наприклад, ви могли задуматися, чи можна замінити борошно крохмалем в млинцях. Навіть на це питання відповідь буде позитивною. Крім того, буде смачно, а в боках не відкладеться.
Просто з'єднайте всі інгредієнти, перемішайте ретельно віночком і смажте до золотистого (краще на середньому вогні - тоді не підгорить).
Інгредієнти:
Почніть з приготування опари. Воду, дріжджі і цукор перемішайте і залиште до активації. Після всипати борошно, додати олію і вимішуваьти тісто до тих пір, поки воно не стане гладким і податливим. Перекладіть в тепле місце - його розмір повинен збільшиться вдвічі. Після можна розкочувати, додавати соус, начинку і насолоджуватися бомбічною піцою на незвичайному тесті.
Інгредієнти:
У великій мисці змішайте воду, дріжджі та цукор. Покрийте миску рушником і залиште на 5 хвилин, щоб активувалися дріжджі. Додайте оливкову олію, сіль і вівсяне борошно. Замісіть тісто в однорідність. Перекладіть тісто в змащену олією миску, накрийте рушником і залиште в теплому місці на годину або поки тісто не збільшиться вдвічі.
Розділіть тісто на дві частини і сформуйте з них кульки. Покладіть кульки на деко, змащене маслом або покрите пергаментним папером. Накрийте деко рушником і залиште на 30 хвилин.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте хліб у духовці 30-35 хвилин або поки він не стане золотисто-коричневим. Дайте хлібу охолонути перед нарізанням і подачею.