Чим замінити борошно / фото ua.depositphotos.com

Борошно під час війни - продукт дефіцитний. Його рідко завозять в магазини, а якщо і завозять, то швидко розкуповують. УНІАН розповість, якими більш доступними продуктами можна замінити пшеничне борошно.

Відео дня

Вівсяна крупа або пластівці

Вівсянка повністю замінює пшеничне борошно і частіше зустрічається в магазинах. Краще брати пластівці тривалого приготування, якщо вони в наявності. Якщо перемолоти пластівці в блендері - вийде ідеальний замінник борошна. З вівсяної муки можна робити ті ж страви, що і зі звичайної - пироги, оладки, млинці, печиво, сирники, також можна додавати в кляр і котлети.

Гречана мука

Борошно з гречки можна зробити самостійно. Для цього гречку переберіть від чорних зерен, промийте кілька разів і обсмажуйте на сухій сковороді 7-10 хвилин. Потім розстеліть на папері і залиште на 60 хвилин. Після цього гречку потрібно перемолоти в блендері і просіяти через сито від великих шматочків. Таке борошно нічим не поступається пшеничному, але надає легкий гречаний смак стравам.

Крохмаль

Кукурудзяний або картопляний крохмаль прекрасно замінює борошно в тортах, пирогах, кексах, печиво. Крохмаль більш в'язкий, тому його потрібно класти в страву в 3 рази менше, ніж якби ви поклали борошна.

Картопляне пюре

Таку незвичайну альтернативу борошну можна використовувати в солоних стравах: пиріжках, пирогах, коржах, піці. Пюре має повністю охолонути перед замішуванням тіста. Картопляне пюре також можна використовувати для основи тіста, якщо борошно є, але його дуже мало: додайте 3 столових ложки борошна на 200 г пюре. Так можна заощадити борошно.

Манна крупа

Залийте манку молоком або водою кімнатної температури на 5 хвилин. Набряклою манкою можна замінити аналогічну кількість борошна. Також манку можна додавати в котлети або використовувати для панірування замість сухарів.

Вас також можуть зацікавити новини: