Розповідаємо, що зробити, щоб квашена капуста не гірчила і не темніла з часом.
Іноді квашена капуста з часом починає темніти і стає занадто різкою на смак. Звідси у господинь і часті запитання: "Чому моя квашена капуста стає коричневою?" і "Як зробити квашену капусту менш кислою?" Ми розібралися, які помилки в технології приготування та зберігання такої капусти призводять до її гіркоти та потемніння - розповідаємо, що зробити, щоб вона завжди залишалася хрусткою, світлою та ароматною.
Здавалося б, що там готувати цю квашену капусту: нашаткували, додали все за рецептом, залишили побродити - готово. Однак у кожної другої господині закуска починає з часом темніти і втрачає в смаку. Як зробити, щоб капуста не темніла і не перекисала? Потрібно знайти причину, чому так відбувається.
Чому темніє квашена капуста:
Ще одна банальна причина - іноді до капусти додають занадто багато моркви, через це закуска і темніє.
Також під час приготування важливо стежити, щоб уся капуста була покрита розсолом. Квасити овоч потрібно в склі або в дерев'яному посуді, металевий і пластиковий краще не використовувати.
У капусти, яка перекисла, псується не тільки смак, а й з'являється інший запах. Чи можна взагалі таку вживати?
Якщо ви впевнені, що закуска змінила свій колір через сіль або моркву, то їсти її можна. Просто потрібно викласти в друшляк і добре промити під проточною водою. Але в разі, якщо капуста не тільки потемніла, а також стала слизькою і пахне пліснявою - викидайте, не замислюючись, таким продуктом можна отруїтися.
Раніше ми розповідали, як готується хрустка квашена капуста - українка поділилася відеорецептом на трилітрову банку.