Як заквасити капусту, щоб вона не потемніла і не перекисла: ось за чим потрібно стежити

Розповідаємо, що зробити, щоб квашена капуста не гірчила і не темніла з часом.

Іноді квашена капуста з часом починає темніти і стає занадто різкою на смак. Звідси у господинь і часті запитання: "Чому моя квашена капуста стає коричневою?" і "Як зробити квашену капусту менш кислою?" Ми розібралися, які помилки в технології приготування та зберігання такої капусти призводять до її гіркоти та потемніння - розповідаємо, що зробити, щоб вона завжди залишалася хрусткою, світлою та ароматною.

Що треба зробити, щоб квашена капуста була білого кольору

Здавалося б, що там готувати цю квашену капусту: нашаткували, додали все за рецептом, залишили побродити - готово. Однак у кожної другої господині закуска починає з часом темніти і втрачає в смаку. Як зробити, щоб капуста не темніла і не перекисала? Потрібно знайти причину, чому так відбувається.

Чому темніє квашена капуста:

  • неправильна кількість солі - це найчастіша причина потемніння, тому, щоб не помилитися, дотримуйтеся пропорції: на 1 кг капусти - близько 20 г солі;
  • неправильна сіль - квасити капусту можна тільки з великою кухонною сіллю без добавок, йодована сіль змінює і колір, і смак закуски;
  • помилки при бродінні - капуста темніє при неправильній температурі бродіння, у перші 5-7 днів, поки вона бродить, t має бути +17...+25 °С;
  • неправильне зберігання - зберігати готову закуску рекомендують за t від -2 °С до 0 °С, часто її ставлять у холодильник, але тут важливо пам'ятати, що чим вища температура, тим раніше капуста може почати псуватися.

Ще одна банальна причина - іноді до капусти додають занадто багато моркви, через це закуска і темніє.

Також під час приготування важливо стежити, щоб уся капуста була покрита розсолом. Квасити овоч потрібно в склі або в дерев'яному посуді, металевий і пластиковий краще не використовувати.

Як позбутися специфічного запаху квашеної капусти

У капусти, яка перекисла, псується не тільки смак, а й з'являється інший запах. Чи можна взагалі таку вживати?

Якщо ви впевнені, що закуска змінила свій колір через сіль або моркву, то їсти її можна. Просто потрібно викласти в друшляк і добре промити під проточною водою. Але в разі, якщо капуста не тільки потемніла, а також стала слизькою і пахне пліснявою - викидайте, не замислюючись, таким продуктом можна отруїтися.

Раніше ми розповідали, як готується хрустка квашена капуста - українка поділилася відеорецептом на трилітрову банку.

Вас також можуть зацікавити новини: