Бігти в магазин не доведеться: чим замінити томатну пасту в борщі та інших стравах

Дізнайтеся, як замінити томатну пасту на помідори або інші продукти.

Часто буває так, що під час готування ми розуміємо, що забули купити ті чи інші продукти. Звісно, йти в магазин заради одного пакетика томатної пасти вже не хочеться, а що можна використовувати замість неї - велике питання. УНІАН розповість, чим можна замінити томатну пасту в піці, борщі, тушкованій капусті та інших стравах.

Раніше ми говорили про те, чим замінити дріжджі у випічці.

Чи можна замінити томатну пасту аджикою - кращі альтернативи

Насправді, замінників помідорної заправки дуже багато, але далеко не всі вдається використовувати легко. Досвідчені господині називають перелік найбільш вдалих альтернатив для томатної пасти:

  • кетчуп;
  • томатний соус;
  • пюре зі свіжих томатів;
  • консервовані помідори;
  • томатний сік.

Ці п'ять продуктів є найкращим варіантом, якщо ви не знаєте, чи можете ви використовувати кетчуп замість томатної пасти, чи намагаєтесь зробити заправку з того, що є під рукою.

Чим замінити томатну пасту в піці

Під час приготування знаменитого італійської страви, найчастіше, використовується соус на основі томатів. Звичайно, в українських реаліях це - томатна паста, але, в цілому, якщо у вас такого продукту не виявилося, його легко можна замінити. Якщо ви не знаєте, чим можна замінити томатну пасту в піці, обсмажте свіжі помідори на оливковій олії, додайте сіль, перець, базилік і прованські трави. Вуаля - смачний соус до піци готовий.

Чим замінити томатну пасту в борщі

Якщо вирішили зробити українську національну першу страву, але томатної пасти немає, ідеально - використовувати замість неї свіжі помідори. Їх можна нарізати і додати до піджарки, посолити, поперчити і викласти в каструлю з іншими інгредієнтами. Альтернатива - томатний сік, але враховуйте, що по консистенції він більш рідкий, ніж паста, тому бульйону або води повинно бути менше звичайного.

Такий же варіант "працює" з і іншими першими стравами, так що, тепер у вас не буде питання про те, чим замінити томатну пасту в солянці.

Чим замінити томатну пасту в тушкованій капусті

У випадку з другими стравами, такими як гуляш або тушкована капуста, найкраще використовувати тільки свіжі помідори або пюре з них. Не думайте про те, чи можна замінити томатну пасту кетчупом в гуляші - він може "віддати" свої спеції зі складу страви, а це не завжди призводить до позитивного результату. Для того щоб розуміти, чим замінити томатну пасту в гуляші, виберіть соковиті помідори, зробіть на них надрізи і залийте окропом. Зніміть шкірку, розімніть овочі виделкою і додайте в сковороду з м'ясом або тушкованою капустою.

Вас також можуть зацікавити новини: