Для ідеально пухнастого тіста є свої секрети / фото ua.depositphotos.com

Щоб дізнатися, чим замінити дріжджі для тіста, для початку потрібно розібратися в тому, що взагалі являє собою цей продукт і яким він буває.

Пресовані дріжджі потрібно розводити за допомогою молока або води, а зберігати можна виключно в холодильнику не довше одного місяця.

Їх сухі побратими менш вимогливі. Гранульовані дріжджі можна одразу використовувати, змішуючи з борошном, а зберігатися вони можуть до двох років.

Відео дня

 Як замінити звичайні дріжджі на сухі

Пресовані і гранульовані відрізняються не тільки способом використання і зберігання. Щоб замінити одні - на інші, необхідно дотримуватися пропорцію. 

Так, 10 грамів сухих дріжджів дорівнюють 25 грамам свіжих.

Якщо ж у вас немає ні тих, ні інших, а питання чим замінити дріжджі в піці встав ребром, на допомогу може прийти розпушувач. Цей кулінарний чудо-порошок складається з винного каменю і звичайної соди. Цей дует проверне у вашому тесті хімічну реакцію, яка створить бульбашки вуглекислого газу і легко допоможе піднятися вашому тісту. На упаковці можна дізнатися необхідні пропорції для використання.

У разі, якщо і розпушувача не виявилося, є геніально простий варіант, який є абсолютно в кожному будинку - сода.

Чим відрізняються дріжджі від соди і при чому тут розпушувач

Дріжджі являють собою живі мікроорганізми, які здатні розпушувати тісто, хоч і бувають іноді примхливі. У той же час харчова сода також здатна виконати ключову для нас дію - підняти і розпушити тісто. Розпушувач складається з двох частин: з соди і кислоти, яка вступає з нею в реакцію. Якщо перше у нас є, то чим замінити друге?

Кислотою для розпушення тіста може стати:

  • кисломолочка (кефір, сметана)
  • оцет
  • сік лимона або лимонна кислота
  • мед (ідеально, коли готуєте медовик)
  • какао

Для отримання однієї ложки дріжджів ми беремо 0,5 чайної ложки соди і стільки ж кислоти на вибір.

Важливе правило: ніколи не проводьте реакцію з содою просто в ложці, інакше бульбашки для тіста пропадуть даремно. Заздалегідь вирахуйте кількість інгредієнтів і змішайте сухі з сухими, а мокрі з мокрими. Потім при змішуванні кислота прореагує з содою, і допоможе вашій випічці досягти ідеального результату. Таке тісто не можна залишати надовго - потрібно одразу відправляти в духовку.

Вас також можуть зацікавити новини: