Одні господині кладуть м'ясо в холодну воду, інші чекають, поки вода закипить, і тільки потім опускають в нього шматок м'яса. Давайте розбиратися, як зварити м'ясо смачно.
М'ясо - це один з найбільш поширених продуктів в харчуванні людини. Воно є джерелом білка, заліза, фосфору, цинку та інших корисних речовин для нашого організму. Однак, щоб отримати максимальну користь від м'яса і насолодитися його смаком, необхідно правильно його приготувати.
До слова, раніше УНІАН розповідав про те, як зварити курячий суп з галушками.
В першу чергу, давайте розберемося, як правильно варити м'ясо: в холодній або гарячій воді. Відповідь проста, м'ясо можна класти в воду будь-якої температури. Все залежить від того, якого результату ви хочете досягти.
Існує безліч способів приготування м'яса, але найпростішим і універсальним є варіння. Головне правило - не допускати сильного кипіння води, інакше м'ясо стане жорстким і втратить свій смак. А щоб продукт був смачним, кладіть його в уже киплячу воду та варіть на повільному вогні.
У супі, в першу чергу, важливий смак бульйону. Саме тому м'ясо для супу варто класти в холодну воду. Під час готування воно віддасть весь свій аромат і сік - бульйон вийде наваристим.
Скільки варити м'ясо для супу, залежить від виду продукту і розміру шматочків. Зазвичай це займає близько 1,5-2 годин, але час може змінюватися залежно від конкретного рецепту. Свинина вариться близько години, а курятина буде готова вже через 30-40 хвилин. Якщо ви хочете зробити суп на кістковому бульйоні, то його потрібно варити близько 2-2,5 годин.
Зварити м'ясо смачно - це не так вже й складно, якщо ви знаєте правильні прийоми приготування. Пам'ятайте, що кожен вид м'яса вимагає свого часу приготування, але головне - сильно не кип'ятити його, інакше м'ясо втратить всі свої корисні властивості та стане жорстким. Дотримуйтесь рецептів та експериментуйте, щоб знайти свій ідеальний варіант приготування.