Курячий суп / depositphotos.com

Якщо вам приїлися звичайні супи, приготуйте курячий суп з галушками у вигляді рулетиків. Нехай вас не лякає слово "рулетики" - такий суп готується простіше, ніж з домашньою локшиною.

Раніше ми розповідали, як зварити правильний курячий бульйон і яку курку для нього краще взяти.

Курячий суп з галушками

Для приготування вам знадобляться:

Відео дня
  • вода - 1,8 л;
  • курка (стегна або будь-яка інша частина) - 350 г;
  • картопля - 350 г;
  • морква - 100 г;
  • цибуля - 100 г;
  • олія - 2 ст. л.;
  • сіль - за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • лавровий лист - 1 шт.;
  • кріп (свіжий або заморожений) - 10 г.

Для галушок:

  • борошно - 100 г;
  • яйце - 1 шт.;
  • сіль - 1/3 ч. л.;
  • олія - 1 ст. л. + 2 ч. л.;
  • вода - 1 ст. л.;
  • часник - 2 зубчики;
  • італійські трави сушені - 1 ч. л.

Залийте стегенця водою, посоліть, доведіть до кипіння, зніміть піну. Накрийте кришкою і готуйте на маленькому вогні 40 хвилин. Дістаньте м'ясо з бульйону, відокремте від кісток, наріжте маленькими шматочками. Додайте в каструлю очищену і нарізану невеликими шматочками картоплю, варіть 10 хвилин. Наріжте кубиками цибулю, натріть моркву на крупній тертці, обсмажте цибулю з морквою на олії до золотистого кольору.

Приготуйте тісто для галушок. Змішайте яйце і сіль, додайте 1 ст. л. олії і воду. Перемішайте і поступово всипте борошно. Замісіть м'яке еластичне тісто. Сформуйте кульку, накрийте плівкою, залиште на 10-15 хвилин. Пропустіть часник через прес, додайте 2 ч. л. олії, італійські трави, перемішайте. Тісто розкачайте в тонкий прямокутний пласт - товщина 2 мм. Змастіть поверхню тіста сумішшю часнику, масла і прянощів (не доходячи до краю 1 см) і загорніть в щільний рулет. Наріжте рулет шайбочками товщиною 0,5 см.

Викладіть в каструлю м'ясо і цибулю з морквою, додайте чорний мелений перець, доведіть до смаку сіллю. Дайте супу закипіти і покладіть галушки-рулетики. Перемішайте і готуйте на маленькому вогні ще 7-10 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: