7 правил догляду за пральною машиною, які подовжать життя техніки

Пральна машинка прослужить вам багато років, якщо дотримуватися нескладних правил.

Пральні машини вимагають нескладного, але регулярного догляду для довгої роботи. Якщо не доглядати за машинкою, то в барабані накопичаться бактерії і сміття, а всередині корпусу з'явиться накип. Через це можливі поломки навіть дорогих машинок. Називаємо 7 простих правил по догляду за цією технікою.

Раніше ми ділилися секретом про те, навіщо додавати сіль в пральну машину.

Оглядайте дозатор порошку

Регулярно оглядайте дозатор для порошку і рідкого засобу для прання. Після прання протирайте дозатор, щоб в ньому не накопичувалися бактерії. А якщо на контейнері є чорний наліт, то витягніть його з машинки і покладіть в мильну воду на пару годин, а потім протріть губкою.

Перевірте гумку в дверцятах

Внутрішня чорна гумка на дверцятах може накопичувати бруд і сміття, тому раз на місяць її рекомендується протирати. Якщо цього не робити, то гумка може пошкодитися і дверцята будуть протікати.

Очищайте машинку засобом від накипу

Усередині барабана з часом накопичується бактеріальний наліт, через який техніка ламається, а одяг неприємно пахне. Тому раз на місяць в барабан порожньої машинки потрібно засипати спеціальний засіб для чищення машинки, і прати при найвищій температурі. 

Не перевищуйте кількість миючих засобів

На миючих засобах вказане дозування, яке не можна перевищувати. Якщо використовувати занадто багато порошку, то надлишок накопичиться в машинці і буде заважати її роботі. Після прання в барабані не повинно залишатися піни.

Пом'якшіть жорстку воду

Більшість українців живуть у регіонах з жорсткою водою, а це серйозний ворог для машинки. Через жорстку воду з'являється накип і техніка швидко ламається. Для вирішення проблеми можна поставити фільтр на трубу, або додавати в барабан при пранні таблетки для пом'якшення води.

Залишайте дверцята відкритими

Випрали речі і дістали одяг з барабана? Залиште дверцята відкритими. Нехай машинка просохне природним чином. Якщо цього не робити, то в барабані накопичаться бактерії, і одяг буде неприємно пахнути.

Очищайте фільтр машинки

Два рази на місяць очищайте фільтр, через який зливається вода. У ньому накопичуються мікрочастинки тканини і бактерії. А якщо у вас є домашні тварини, то краще очищати фільтр після кожного прання, інакше він заб'ється шерстю. 

Коли фільтр прибраний, подивіться на задню панель машинки, де приєднані шланги наливу. На панелі не повинно бути бруду та іржі.

Вас також можуть зацікавити новини: