Сіль в пральну машинку / фото depositphotos.com

Додавання солі в машинку - це спеціальний французький метод прання. Він повертає свіжість і яскравий колір одягу, усуває неприємний запах і робить речі дуже м'якими на дотик. Цей метод особливо корисний при пранні білизни і рушників, які тверднуть в машинці.

Чим допомагає харчова сіль в машинці

  • Сіль в барабані машинки робить кухонні і банні рушники м'якими і приємними на дотик.
  • Видаляє вапно і накип з барабана, грибок і бактерії.
  • Продовжує термін життя техніки.
  • Усуває неприємний запах в машинці.
  • Повертає яскравість кольоровим речам.

Як випрати речі в машинці з сіллю

Одну чайну ложку солі додають в барабан пральної машинки після того, як виклали всі речі. Краще використовувати сіль крупного помелу. Після цього бажано виставити високу температуру прання (80-90 градусів), щоб сіль розчинилася. Враховуйте, що деякі речі не можна прати в гарячій воді.

Також ложку солі можна покласти в відсік машинки для рідкого ополіскувача. В такому випадку сам ополіскувач не використовується. Таким чином можна очистити машинку від неприємного запаху і накипу.

Відео дня

Що ще додати в машинку крім солі

Якщо ви перете сильно забруднений одяг зі старими плямами, в барабан машинки крім солі додайте столову ложку лимонного соку або чайну ложку оцту. Це допоможе відіпрати плями.

При пранні махрових рушників в барабан машинки додайте 4 столових ложки солі і 100 мл оцту. Періть 15 хвилин. Тоді рушники стануть м'якими і пухнастими після прання.

Для чищення машинки від накипу і неприємного запаху до солі додайте півсклянки соди. Запустіть прання при високій температурі

Вас також можуть зацікавити новини: