Розбираємося, чому мандарини кислі, і як їх можна підсолодити вдома.
Навіть після довгого і ретельного вибору в магазині або на ринку мандарини можуть виявитися кислими. На щастя, є прості способи це виправити. Розповідаємо, що робити, якщо мандарини кислі, і як повернути їм солодкість усього за кілька хвилин.
Мандарини можуть бути кислими з кількох причин:
Також кислота в мандаринах може бути й особливістю сорту. В останньому випадку з цією кислинкою навряд чи вийде що-небудь зробити, але в перших трьох ситуацію можна виправити.
Отже, ви довго і нудно вибирали, але все-таки купили кислі мандарини - що робити тепер? Є щонайменше три способи, як кислі мандарини зробити солодкими.
На шкірці мандаринів потрібно зробити кілька надрізів, а потім фрукти помістити в мікрохвильовку і гріти їх протягом 30 секунд на максимальній потужності. Перекласти в миску з холодною водою на 1-2 хвилини. Мандарини стануть солодшими, але слід врахувати, що попри всю привабливість цього способу, такі фрукти довго лежати не будуть.
Спосіб схожий на попередній, але більш щадний.
Потрібно замочити цілі мандарини в теплій (40-45°C) воді на 10-15 хвилин, а потім швидко перекласти їх у холодну, щоб зупинити процес "розігріву" шкірки і м'якоті. Але, як би дивно це не звучало, сам перепад температур не робить фрукт реально солодшим - він лише змиває восковий наліт і робить смак м'якшим, тому мандарини здаються солодшими.
Якщо фрукти дуже кислі, зробіть невеликий надріз і замочіть їх на 10 хвилин у воді з чайною ложкою солі. Сіль зменшить кислотність.
І, нарешті, якщо у вас є час, то фрукти можна просто залишити дозрівати на підвіконні - так само, як банани або помідори. Через 2-3 дні мандарини стануть солодшими.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як збити вершки без міксера за кілька хвилин.