Полуниця, особливо рання, не завжди безпечна.
Як вибрати полуницю без "хімії" і на що звернути увагу в першу чергу, а також чим корисна ягода, а кому може нашкодити - розповідаємо в матеріалі УНІАН.
Про те, як зберігати свіжу полуницю, ми розповідали раніше.
Віддавайте перевагу сухій ягоді, однорідного кольору і без ознак гниття. Також зверніть увагу ще на кілька моментів.
Чим яскравіша полуниця, тим більше в ній вітамінів, наприклад, в насичених червоних ягодах багато вітаміну С. Якщо колір ягоди темний, то в ній міститься багато пігменту антоціану - він бореться зі старінням організму і має протизапальний ефект.
У той же час не слід купувати ягоду неприродно яскравого кольору і занадто "блискучу" - таку можуть вирощувати на штучних добривах.
Аромат хорошої ягоди відчувається на відстані - у натуральної полуниці стійкий і приємний запах.
У полуниці повинна бути зелена плодоніжка - це значить, що ягода свіжа. Але якщо на ній є біла смужка - полуницю обробляли пестицидами.
Цікавий факт: якщо між ягодою і листочками є відстань - полуниця солодка, а якщо листочки щільно прилягають - з кислинкою.
Порада: не купуйте полуницю про запас - вона зберігається 2-3 дні. Перед їжею ягоду ретельно помийте.
Ягода не тільки смачна, але ще корисна і низькокалорійна:
Але в той же час полуниця може погано впливати на зубну емаль, а ще ця ягода - сильний алерген, особливо вона небезпечна для тих, у кого є алергія на пилок дерев. Не дають ягоду і маленьким дітям. Для всіх інших безпечна порція полуниці - одна-дві склянки в день.