Як зберігати свіжу полуницю / фото ua.depositphotos.com

В Україні розпочався сезон полуниці. Триває він недовго, тому любителі ягоди намагаються зберегти її якомога довше. Якщо дотримуватися певних правил, полуниця може пролежати свіжою в холодильнику протягом тижня. УНІАН поділиться хитрощами про те, як надовго зберегти соковитою червону ягоду.

Раніше ми також писали, як зберігати борошно місяцями, щоб воно не відсиріло і в ньому не завелися жучки.

Виберіть правильну полуницю

Щоб ягоди пролежали після покупки якомога довше, важливо вибрати найсвіжішу полуницю без ознак гниття. Якщо в ящику є темні, м'які або підгнилі ягоди - не варто їх купувати. Це означає, що вони вже зберігаються довго і зіпсуються незабаром після покупки. Також зверніть увагу на чашолисток - він не має виглядати зів'ялим.

Відео дня

Переберіть полуницю

Після покупки або збору врожаю домашньої полуниці уважно огляньте кожну ягоду. Викиньте плоди, на яких є сліди цвілі або гнилі. Такі ягоди швидко "заражають" сусідні. Також не варто зберігати полуницю поруч з іншими підгнилими овочами і фруктами.

Не мийте полуницю

Ні в якому разі не мийте полуницю заздалегідь, інакше вона вбере вологу і розкисне вже наступної доби. 

Підсушіть перед зберіганням

Якщо ви купили вже вологу полуницю, покриту краплями, або якщо домашні ягоди намочив дощ - просушіть їх перед тим, як прибрати в холодильник. Для цього викладіть ягоди в контейнер шарами разом з паперовими рушниками. Чим тонше шар ягід, тим довше вони пролежать свіжими.

Зберігайте ягоди правильно

Свіжу полуницю рекомендується зберігати в пластиковому пакеті або пластиковому лотку з кришкою. При цьому не варто щільно закривати ємність, щоб в неї надходило повітря. Оптимальна температура для довгого зберігання - 0-2°. Найкраще ягоди зберігаються в нижньому відсіку для овочів і фруктів.

Заморозьте полуницю

У морозилці полуниця може пролежати місяцями. Перед заморожуванням видаліть листочки, промийте полуницю і обсушіть паперовими рушниками. Потім розкладіть одним шаром на дошці і залиште в морозильній камері на ніч. Після цього складіть морожені ягоди в тару для зберігання, і поверніть в морозильну камеру. Так полуниця не злипнеться в один ком.

Заморозьте полуничне пюре

Подрібніть полуницю в блендері, викладіть пюре в пластиковий пакет із застібкою і заморозьте в морозилці. Так ягоди точно не злипнуться при розморожуванні і не розкинуть після розморожування. З маси можна буде відрізати потрібну кількість пюре, і додати його в начинку для пирогів або в чай.

Вас також можуть зацікавити новини: