Які ягоди можна заморожувати на зиму і як правильно це робити - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Варіантів заморозки ягід існує безліч - одні господині зберігають їх цілком, а інші перетирають з цукром. Обидва ці методи мають право на існування, але далеко не універсальні.
УНІАН розповість, як заморозити ягоди, щоб вони не злиплися і який метод заморозки вибрати саме вам.
Раніше ми говорили про те, як зберігати свіжу полуницю в холодильнику і морозилці.
На перший погляд здається, що в заморожуванні свіжих ягід немає нічого складного - досить просто пересипати їх в пакет або контейнер, а потім поставити в морозильну камеру. Такий підхід на ділі обертається проти господині - взимку вам доведеться відколювати потрібний шматочок ягід від цілого моноліту.
Для того, щоб цього уникнути, скористайтеся нашими порадами:
ВАЖЛИВО: не чіпайте ягоди руками - вони будуть липнути до рук. Краще акуратно підніміть пергамент і поддіньте ягоди дерев'яною ложкою. Також не зайвим буде наклеїти на тару стікер із зазначенням дати і назви плодів. Пам'ятайте про те, що заморожені ягоди можуть зберігатися в морозилці максимум 3 місяці - більш тривалий термін негативно позначиться на смакових характеристиках.
Такий метод підходить тим, хто планує використовувати ягоди для приготування страв або додавати їх в чай. Недолік один - трудомісткість процесу, зате ягоди, перетерті з цукром, зберігають більше вітамінів, ніж варення.
Заморозити з цукром можна малину, ожину, смородину, лохину і навіть полуницю. Робиться це дуже просто:
Готову ягідну масу потрібно перекласти в контейнери або банки, закрити кришкою і відправити в морозилку. Деякі господині під час готування не додають цукор - на терміні зберігання це ніяк не відіб'ється, так що, якщо вам підходить цей спосіб, можете використовувати його.