Розповідаємо, як і скільки розморожувати фарш, щоб зберегти його смак і користь, а також як зробити це максимально швидко.
Фарш можна розморожувати добу, а можна і 5 хвилин - залежить від того, як терміново він вам потрібен. Але головне не це - після будь-якого розморожування м'ясо має зберегти свої поживні речовини і смакові якості. Розповідаємо, як правильно його розморозити.
Розморожувати фарш краще через холодильник. Це довго, але це - найбезпечніший спосіб, бо саме так м'ясо відтає поступово, зберігаючи колір і смак, а бактерії в прохолодному середовищі не так активно розмножуються.
Покладіть фарш на тарілку і залиште його в холодильнику на 24 години. Після розморожування фарш краще відразу використовувати, в крайньому випадку - на наступний день.
Чи можна розморожувати фарш під водою? Можна, але це потрібно робити правильно:
У воді фарш розморозиться за годину, і з нього потрібно відразу ж готувати.
Можна також залишити м'ясо під струменем холодної проточної води - тоді для розморожування знадобиться 15-20 хвилин, але це економічно невигідний спосіб.
Якщо розморожування через холодильник і під водою вам не підходить, то є інший спосіб, як швидко розморозити фарш.
Покладіть заморожене м'ясо в мікрохвильовку і включіть режим "Розморожування", якщо такий є, або ж встановіть самі мікрохвильовку на 50% потужності - для розморожування знадобиться 3-5 хвилин, залежно від кількості фаршу. Розморожувати потрібно імпульсно - тобто, кожні 30 хвилин його перевертати, щоб він відтавав рівномірно. З фаршу, розмороженого в мікрохвильовці, готувати потрібно відразу.
Якщо мікрохвильовки немає, то швидко розморозити фарш можна на водяній бані. Для цього потрібно зняти упаковку з м'яса, помістити його в миску, а миску поставити в каструлю з водою.
Раніше ми розповідали, як зробити водяну баню і де її застосовувати.
Фарш в мисці потрібно постійно перевертати, щоб він рівномірно розмерзався.
Повторно заморожувати м'ясо не рекомендують - воно втрачає свій смак і користі з нього вже ніякої.