Розбираємося, як правильно варити гречку, щоб вона не злипалася і не виходила розмазнею.
Здавалося б, що там готувати - гречку зварити. На жаль, красива розсипчаста каша виходить не у всіх. І як же прикро, коли на виході улюблена страва - це каша-розмазня. Давайте розберемося, у чому може бути помилка і як готувати гречку правильно - якими мають бути пропорції крупи і води та інші секрети.
Почнемо з пропорцій, оскільки це важливий момент.
Отже, щоб приготувати розсипчасту кашу потрібно: на 1 склянку гречки взяти 2-2,5 склянки води.
Найчастіше беруть пропорцію 1:2, але якщо хочуть, щоб крупа розварилася трохи більше, то можна взяти 2,5 склянки води.
Ще один важливий момент - у яку воду засипати гречану крупу. Запам'ятайте: якщо хочете кашу-розмазню, то заливайте гречку холодною водою, але для розсипчастої каші потрібно, щоб вода закипіла.
І ще кілька моментів, як варити гречку:
Важливо: не поспішайте перемішувати кашу - після того, як ви її засипали, потрібно дочекатися повного випаровування води, і лише потім можна перемішати. Тоді вона вийде розсипчастою.
Раніше ми також розповідали, для чого пити чай з маслом - яку користь дає цей напій.