Врятувати застілля можна навіть після того, як м'ясо вже приготувалося.
Буває, ви вже готові насолоджуватися смачним шашликом, і раптом розумієте, що маринад сильно пересолений. Ще гірше – помітити це вже після приготування м'яса на мангалі. УНІАН розповість, що робити, якщо шашлик пересолений.
Вирішення проблеми безпосередньо залежить від того, на якому етапі ви зрозуміли, що м'ясо надто солоне. Якщо до моменту смаження – врятувати застілля буде досить просто. В іншому випадку, на жаль, варіантів не так багато.
Отже, припустимо, ваша компанія пізно помітила, що пересолила шашлик – що робити, якщо м'ясо вже готове? Промивати його під водою буде марно, тільки зіпсуєте м'ясо.
Радимо спробувати подавати його з не дуже солоними гарнірами або нейтральним соусом. Врятувати ситуацію може і використання м'яса як інгредієнта для інших страв – наприклад, салатів, шаурми тощо.
Далі поговоримо про сценарій, коли ви ще не почали готувати шашлик.
У цій ситуації є кілька способів, які допоможуть вам врятувати м'ясо:
До речі, якщо ви боїтеся пересолити м'ясо, додавати сіль краще наприкінці – вже перед смаженням або навіть під час самого процесу.
Отже, ми розібралися, як вирішити проблему пересоленого м'яса. Але що як зі смаком проблем немає, а жувати шашлик просто неможливо? Так буває, якщо ви неправильно замаринували м'ясо або перетримали його на вогні.
Розповідаємо, як виправити жорсткий шашлик. Загорніть шматки м'яса у фольгу, додайте туди зовсім небагато олії, лимонного соку, загорніть і відправте в духовку. Тримайте його там приблизно 10-25 хвилин за температури 160°C.
Другий варіант – протушкуйте м'ясо. Звісно, це буде не зовсім шашлик, але погодьтеся, з'їсти гарне м'ясо все ж краще, ніж викидати.
А ось щоб м'ясо не стало занадто жорстким у процесі маринування, важливо дотримуватися часових рамок. Курка маринується близько 2-3 годин, свинина – приблизно 4-6 годин.