Розповідаємо, як відмити застарілий жир з решітки плити, як ніби його там і не було.
Під час приготування їжі її частинки падають на решітки плити, утворюючи шар бруду. Якщо відразу його не відмити, то жир і нагар можуть збиратися місяцями, а вичистити їх потім непросто. УНІАН доводить, що немає нічого неможливого і говорить про те, як очистити чавунну решітку газової плити.
Раніше ми говорили про те, як очистити плиту від старого жиру і нагару.
Один з найпопулярніших способів миття чавунних решіток - використання аміаку. Вам потрібно покласти решітки на рівну поверхню, зверху вистелити пакет, в пульверизатор налити нашатир. Потім обробити всю поверхню решітки, розгорнути пакет так, щоб оброблена частина решітки виявилася знизу, знову попшикати аміаком. Так робити, поки вся решітка не буде оброблена, загорнути її в пакет і залишити на кілька годин.
Після закінчення зазначеного часу дістати решітки з пакета, провітрити 10-15 хвилин, а потім промити губкою, змоченою в теплій воді. Додатково можна скористатися сухим миючим засобом, щоб прибрати бруд з важкодоступних місць.
Існує ще кілька перевірених методів, які сміливо можна використовувати, якщо вам потрібно ретельно відмити решітки:
Ще один спосіб, який мало враховується, але є таким же ефективним, як і всі попередні - прожарювання. Суть його в тому, що решітки з налиплим жиром потрібно довго тримати над відкритим вогнем, тоді вся грязь відвалиться сама. Ту, що не відвалиться, можна підштовхнути, потерши металевим скребком.