Як прибрати деревну смолу з одягу: 5 надійних методів

Чим можна розчинити смолу, щоб не зіпсувати речі - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.

Деревна смола - одне з найбільш складних забруднень, яке непросто прибрати. Основна проблема полягає в липкості самої речовини і щільності її структури. Головне завдання під час прання - вибрати очищувач, який не зашкодить одяг, інакше є високі шанси замість позбавлення від плями позбутися від речей.

УНІАН розповість, як прибрати деревну смолу з улюблених предметів гардероба.

Що робити, якщо смола вбралася в одяг - поради

Після прогулянки по лісі або міському парку багато людей виявляють у себе на одязі плями і шматочки смоли. Позбутися від них важко, але нічого неможливого в цьому немає, головне - діяти обережно і розумно. У процесі боротьби з такими забрудненнями можна використовувати народні методи.

Як відіпрати смолу з куртки спиртом

Для того, щоб очистити речі від плям смоли, візьміть вату і намочіть її спиртом. Потім тріть пляму, поки вона не зникне, головне - не зачіпати інші ділянки тканини, щоб не пошкодити текстуру. Далі виперіть і висушіть одяг як зазвичай.

Як видалити деревну смолу з одягу содою

Цей метод підходить тільки для світлих речей - на темних харчова сода може залишити плями. Вам потрібно змішати соду з водою в такій пропорції, щоб в результаті вийшла кашка, що по консистенції нагадує манну. Протестуйте засіб на тильній стороні одягу - подивіться, чи витримує тканина такий очищувач. Якщо все нормально, нанесіть трохи соди на пляму і залиште на 1 годину. Потім виперіть і висушіть одяг.

Як прибрати смолу з джинсів

Ще один перевірений спосіб - видалення плям від смоли гарячим повітрям. Вам потрібно вивернути одяг навиворіт, покласти його плямою вниз і помістити під пляму шматочок паперу. Далі нагрійте праску і пропрасуйте проблемне місце - смола в результаті розтане і вбереться в папір.

Необхідно продовжувати прасувати, замінюючи папір, до тих пір, поки смола повністю не зникне. Якщо після того, як вся смола зникне, на джинсах або іншому одязі залишиться пляма, її можна вивести спиртом або рідиною для зняття лаку, а потім випрати речі.

Як відіпрати смолу з чорного одягу льодом

Четвертий варіант - використовувати кубики льоду для як засіб для позбавлення від деревної смоли. Вам потрібно всього лише покласти кубик льоду на пляму смоли і дочекатися, поки вона застигне. Потім взяти ніж і зішкребти смолу з одягу. В кінці досить просто випрати речі так, як ви зазвичай це робите.

Як відіпрати смолу сосни з одягу з шовку або вовни

Незвичайний, але дієвий спосіб - видалити пляму смоли за допомогою курячого яйця. Візьміть продукт, відокремте жовток від білка, нанесіть білок на пляму і залиште на 3-5 хвилин. Виперіть одяг і висушіть його звичним способом.

Суть в тому, що куряче яйце - щадний очищувач, який ідеально підходить для делікатних тканин і вже точно не зіпсує виріб з вовни або шовку.

Вас також можуть зацікавити новини: