Як смачно замаринувати цибулю: прості і швидкі рецепти до шашлику і оселедця

Якщо ви зібралися приготувати на стіл оселедець або підете на шашлики, маринована цибуля стане пікантним доповненням до них - УНІАН розповість, як швидко приготувати маринад.

Замаринувати цибулю для різних страв досить просто. Маринований овоч можна використовувати як доповнення до м'яса, риби або різноманітних закусок. УНІАН розкриє деякі секрети, які стануть в нагоді кожній господині.

Раніше УНІАН ділився простим рецептом, як замаринувати курку для шашлику.

Як замаринувати цибулю - покроковий рецепт від кулінара

Кулінар Євген Клопотенко радить брати для маринування цибулі виноградний або яблучний оцет. Крім того, потрібні:

  • головка червоної цибулі;
  • 50 г цукру;
  • 50 г солі; 
  • 100 г оцту;
  • 150 мл води; 
  • трохи перцю-горошку і гвоздики.

Цибулину розрізати на скибочки, в ємність налити воду, додати всі складові, крім приправ, і нехай остигає. Потім залити маринадом цибулю, посипати спеціями і залишити на кілька годин, після чого зцідити.

Клопотенко додав, що вищевказані приправи замінні лаврушкою або куркумою, особливо якщо маринувати ріпчасту цибулю. Тоді вона буде з жовтим відтінком.

Замаринувати цибулю для салату - швидкий рецепт

Порада: для скорочення процес до 30 хвилин, візьміть не холодну, а гарячу воду. Далі нам потрібні:

  • 3 цибулини;
  • 1 ч. л. цукру і солі;
  • 1 ст. л. оцту;
  • 3 ст. л. води.

Нарізати цибулю для салату, змішати інгредієнти і вилити в цибулю, перемішати і поставити охолоджуватися.

Як замаринувати цибулю для шашлику -поради та рецепт

Краще вибрати червону або фіолетову цибулю, порізати не тонкими скибочками, так вона буде хрустіти. Також потрібно: 

  • цибуля - 2 шт.;
  • яблучний оцет - 1 ст. л.;
  • вода -півтори склянки;
  • цукор - 2 ст. л.;
  • сіль - 3 ч. л.

Почати з нарізки цибулі нетонкими скибочками, в глибокій тарілці змішати сіль і цукор, залити теплою водою і оцтом.

Порада: на цьому етапі для прискорення процесу сіль і цукор розмішати в гарячій воді, а потім додати оцет. 

Далі скласти цибулю в каструльку, залити маринадом до країв і закрити кришкою. Залишити на 60 хвилин, після додати трохи кропу і олії. Так цибуля зберігається в холодному місці до 14 днів.

Як замаринувати цибулю для оселедця - покрокове приготування

Оселедець подається обов'язково з цибулею. Для маринування потрібно:

  • 3 цибулини;
  • 2 ст. л. цукру і олії;
  • 250 мл води;
  • 3 ст. л. оцту;
  • 1 ч. л. солі;
  • мелений перець.

Спочатку цибулю очистити і порізати скибочками, в глибокій тарілці змішати інгредієнти і покласти до них цибулю, залишити на хвилин 30, потім маринад зцідити, полити олією, посипати перцем і нехай постоїть ще хвилин 30.

Вас також можуть зацікавити новини: