Якщо ви зібралися приготувати на стіл оселедець або підете на шашлики, маринована цибуля стане пікантним доповненням до них - УНІАН розповість, як швидко приготувати маринад.
Замаринувати цибулю для різних страв досить просто. Маринований овоч можна використовувати як доповнення до м'яса, риби або різноманітних закусок. УНІАН розкриє деякі секрети, які стануть в нагоді кожній господині.
Раніше УНІАН ділився простим рецептом, як замаринувати курку для шашлику.
Кулінар Євген Клопотенко радить брати для маринування цибулі виноградний або яблучний оцет. Крім того, потрібні:
Цибулину розрізати на скибочки, в ємність налити воду, додати всі складові, крім приправ, і нехай остигає. Потім залити маринадом цибулю, посипати спеціями і залишити на кілька годин, після чого зцідити.
Клопотенко додав, що вищевказані приправи замінні лаврушкою або куркумою, особливо якщо маринувати ріпчасту цибулю. Тоді вона буде з жовтим відтінком.
Порада: для скорочення процес до 30 хвилин, візьміть не холодну, а гарячу воду. Далі нам потрібні:
Нарізати цибулю для салату, змішати інгредієнти і вилити в цибулю, перемішати і поставити охолоджуватися.
Краще вибрати червону або фіолетову цибулю, порізати не тонкими скибочками, так вона буде хрустіти. Також потрібно:
Почати з нарізки цибулі нетонкими скибочками, в глибокій тарілці змішати сіль і цукор, залити теплою водою і оцтом.
Порада: на цьому етапі для прискорення процесу сіль і цукор розмішати в гарячій воді, а потім додати оцет.
Далі скласти цибулю в каструльку, залити маринадом до країв і закрити кришкою. Залишити на 60 хвилин, після додати трохи кропу і олії. Так цибуля зберігається в холодному місці до 14 днів.
Оселедець подається обов'язково з цибулею. Для маринування потрібно:
Спочатку цибулю очистити і порізати скибочками, в глибокій тарілці змішати інгредієнти і покласти до них цибулю, залишити на хвилин 30, потім маринад зцідити, полити олією, посипати перцем і нехай постоїть ще хвилин 30.