Кава не обов'язково потребує спеціальних девайсів. Достатньо лише знати тонкощі її приготування.
Багатьом людям важко уявити свій ранок без чашки запашної кави. Однак не кожен знає, як правильно заварити каву.
УНІАН розповість про секрети ідеального ранкового напою.
На смак кави значно впливає правильність способу її приготування. Для ідеального напою необхідно враховувати усі нюанси, зокрема помол кави, чи тип кавоварки. Наприклад, мелену каву потрібно варити, а розчинна кава може бути кислою. Розберемося з усіма тонкощами.
Найпоширеніший спосіб заварювання кави вдома - це кава у турці. Однак не всі вміють правильно заварити смачну каву в турці. Пам'ятайте кілька правил:
Такий спосіб чудово підійде для тих, хто ще не обрав кавовий девайс. Для заварювання кави в чашці знадобиться, власне, кава, чашка та окріп.
Готуємо:
Часто виникають питання, який помол кави вибрати для заварювання у чашці. Більш дрібний помол даватиме напою більше гіркоти. Якщо вагаєтеся, можете спробувати заварити у чашці каву різних помолів та обрати улюблений варіант.
Розчинна кава має низку переваг, які й приваблюють безліч людей. Цей тип кави найлегше готувати. Однак є значний недолік - розчинна кава може бути кислою.
Чому розчинна кава кисла? Через особливості її хімічного складу. Однак цього не усім приємного смаку можна уникнути. Існує легкий спосіб того, як прибрати кислоту в каві. Розчиніть каву в невеликій кількості холодної кип'яченої води, а потім додайте кип'яток. Все - тепер кава не кисла.
Раніше УНІАН писав, як легко побороти "ломку" і як це вплине на здоров'я. Детальніше - у матеріалі.