Як відмовитися від кави форум / фото ua.depositphotos.com

Чи помічали ви дивний стан від кави? Часом, пристрасть до гарячого напою, що бадьорить, може ставати згубною. Спробуйте перестати пити каву і ви здивуєтеся, як зміниться ваш стан.

У цій статті ви дізнаєтеся, що буде якщо відмовитися від кави і як легко відмовитися від кави, і нарешті побороти залежність від цього напою.

Чи можна різко перестати пити каву

Багато хто не знає, що буде, якщо перестати пити каву і чай. У чаї також міститься кофеїн, тому можна спробувати відмовитися і від нього. Коли ви різко відмовляєтеся від кави, ваш організм відчуває нестачу адреналіну і дофаміну.

Відео дня

Чи можна легко перестати пити каву? Можна, але багатьом це може здатися складним завданням. Спочатку це може привести навіть до головного болю. Замість адреналіну організм починає виробляти аденозин - це гормон втоми. Тому варто відмовлятися від кави поступово. Рубати з плеча не варто.

Як відмовитися від кави

Якщо ви не знаєте, як легко відмовитися від кави, спробуйте робити це плавно. Поступово зменшуйте дозування, пийте менше напоїв з кавою. Наприклад, якщо вранці ви п'єте чашечку кави, відлийте з неї третину напою і розбавте решту водою. Так організм отримає кофеїн, але не в такій великій кількості.

Після цього збільшуйте частину кави, яку ви відливаєте з чашки. Розбавляйте напій водою наполовину, потім можна спробувати розбавляти його на дві третини. 

Схожим чином можна відмовитися від кави з молоком. Тільки в цьому випадку в напій варто додавати не більше води, а більше молока.

Скільки триває ломка від кави

Відмова від кави, на жаль, дійсно призводить до так званої ломки, за наукою вона називається абстиненцією. Будьте готові і заздалегідь розумійте, скільки триває ломка від кави. Сильне бажання випити напій з кофеїном настає приблизно через 12 годин після того, як ваш організм отримував заповітну "дозу" гормонів. 

Кофеїн, а точніше його відсутність, викликає синдром відміни. Така ломка триває близько тижня. У ці дні ви можете відчувати втому, страждати від поганого настрою. Ломка від кави може здатися нестерпною. Також вам може здаватися, що працювати без кави набагато складніше. Але все мине, відмова від кави і ломка за підсумком приведуть до того, що ваш організм буде функціонувати куди краще.

Що буде якщо перестати пити каву і чай / фото ua.depositphotos.com

Що буде якщо повністю відмовитися від кави

Відмова від кави призведе до того, що ви почнете краще спати, вранці у вас буде більше енергії. Також повне "лікування" від кофеїнової залежності позитивно позначиться на роботі печінки і навіть підвищить лібідо. Жінки часто зізнаються, що вони буквально "пурхають" після відмови від кави.

Перестала пити каву і схудла - деякі відзначають навіть такий плюс у відмові від кофеїну. І це правда, адже багато хто п'є не еспресо без цукру, а калорійні напої з цукром, сиропами і молокам - капучино, латте та інші. 

Відмова від кави позитивно вплине і на вашу зовнішність. Під час вживання таких напоїв в організмі надмірно виробляється гормон стресу кортизол, який сильно впливає на шкіру і прискорює процеси старіння. Так що відмова від кави поверне вам колишню молодість.

Нагадаємо, раніше УНІАН вже повідомляв, як приготувати їжу в квартирі без газу і електрики.

Вас також можуть зацікавити новини: