Що зробити, щоб авокадо не потемніло наступного дня після розрізання - допоможе один простий трюк.
Авокадо досить важко довго зберегти свіжим - як правило, вже на наступний день зріз починає темніти, а сам фрукт стає м'яким. Але є простий спосіб продовжити термін його придатності аж до двох тижнів - розповідаємо, як і де зберігати краще авокадо.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як почистити оселедець від кісток одним рухом.
Авокадо - корисний і смачний фрукт, який має лише один недолік: він швидко псується. Не встигнеш його розрізати, як половинка, що залишилася, навіть загорнута у фольгу, буквально наступного дня стає м'якою і починає чорніти. Але ситуацію можна виправити, якщо використовувати один нехитрий прийом, пише британський таблоїд Express.co.uk.
Чому авокадо так швидко псуються? Коли ферменти всередині плоду реагують на кисень, то відбувається реакція, звана окисленням, яка змінює як смак, так і текстуру. Це призводить до того, що авокадо починає темніти, а потім і псуватися - в результаті фрукт стає м'яким, кислим і навіть пліснявіє.
Крім того, в авокадо тонка шкірка, яка не може забезпечити йому достатнього захисту після розрізання. Навіть якщо загорнути його у фольгу, результату не буде: вона все одно пропускатиме занадто велику кількість повітря.
Як виявилося, найкращий спосіб продовжити зберігання авокадо - полити його невеликою кількістю лимонного соку. Він створює на м'якоті авокадо захисну плівку, що слугує бар'єром від кисню та бактерій. Також сік лимона містить кислоту і допомагає зупинити окислення - знижує рівень pH авокадо і уповільнює роботу ферментів, які змушують м'якоть темніти.
Отже, як зберігати авокадо, щоб воно не псувалося:
Результати цього лайфхаку справді вражають: скибочки авокадо залишаються зеленими та ідеально свіжими до двох тижнів. Крім усього, лимонний сік допомагає поліпшити смак фрукта, роблячи його більш вершковим.