
Ви теж не любите чистити оселедець? Певно, важко знайти людину, яка любить це робити. Почистити рибу всередині і зняти шкірку - ще півбіди, але ось відокремити філе від кісток - уже завдання із зірочкою. Але є воістину приголомшливий лайфхак, за допомогою якого це можна зробити одним рухом - розповідаємо, як правильно чистити оселедець від кісток.
Як очистити оселедець від кісток одним рухом - геніальний лайфхак
З цією порадою вам не доведеться довго, нудно й акуратно відокремлювати хребет оселедця від філе, намагаючись не пропустити кісточку. Досить буде просто зробити кілька простих рухів, і тушка буквально "розійдеться" на філе без зайвих зусиль. Усе, що вам знадобиться - ніж, обробна дошка і правильна техніка.
Отже, покрокова інструкція, як швидко почистити оселедець від кісток - одним рухом і без зайвих нервів:
- відрізаємо голову оселедця, хвіст не чіпаємо - він ще стане в пригоді (!);
- розрізаємо черевце і дістаємо нутрощі, рибу промиваємо добре під проточною холодною водою;
- робимо неглибокий надріз уздовж спинки, плавники на спинці та на черевці зрізаємо;
- з боку, де була голова, піддягаємо шкірку ножем і акуратно знімаємо її, повторюємо з іншого боку;
- беремо оселедець за хвостик, однією рукою тримаємо одну половинку плавця, другою - другу і потім у натягу робимо їй "сальто" - ніби перекручуємо рибу на себе або від себе;
- тягнемо половинки хвоста в різні боки - черевце відділяється окремо і буде без кісток, залишиться тільки відокремити хребет від спинки.
Якщо десь залишилися дрібні кістки - їх можна легко вийняти руками або пінцетом.
Таким способом швидко отримуємо два чистих філе - не користуючись ножем і не зіпсувавши зовнішній вигляд оселедця. Хвостик відрізаємо, а філе нарізаємо так, як хочеться.
Раніше ми також розповідали, яку сіль можна використовувати для консервування, а яку краще не брати.