Розповідаємо, де і як зберігати авокадо після розрізання, щоб воно не почорніло.
Правильне харчування вже багато років перебуває в тренді. Його прихильники часто включають у свій раціон авокадо за високий вміст калію, а також наявність клітковини і мононенасичених жирів.
Ось тільки його не завжди вдається з'їсти цілком за раз, а тому важливо знати, як уберегти авокадо від потемніння. Це дасть змогу і наступного дня порадувати себе смачними тостами.
Сьогодні розглянемо, що потрібно зробити, щоб авокадо не почорніло. Також ми розповідали про вірусний лайфхак, як краще зберігати авокадо.
Як пише Express, авторка кулінарної книги та сайту рецептів KaleJunkie Ніколь Модік поділилася своїм лайфхаком, як зберегти авокадо, щоб воно не темніло. Половинка залишатиметься ідеально зеленою навіть через кілька днів.
Вона радить зберігати авокадо в герметичному контейнері з нарізаною цибулею під ним. Овоч виділяє сірку, яка уповільнює процес потемніння, запобігаючи взаємодії кисню з ферментами в авокадо.
За словами Ніколь, нанесення лимонного соку також здатне допомогти, але це не буде так довго, як у випадку з використанням цибулі. Також зазначається, що краще прибрати кісточку.
Лайфхак уже випробували користувачі Reddit. Вони зазначили, що це справді робоча порада.
"Зберігання авокадо з цибулею в холодильнику зберігає авокадо свіжим протягом кількох днів. Я дізнався про це випадково і виявив, що це дійсно так", - написав один із коментаторів.
Інший же додав, що сірка в цибулі не дає авокадо взаємодіяти з киснем у пакеті та псуватися.
Хоча в авокадо може відчуватися легкий цибулевий присмак, він не яскраво виражений і добре поєднується з тостами, гуакамоле або салатами. Однак цей метод не варто використовувати, якщо авокадо потрібен для смузі або десерту.