Авокадо має багато шанувальників за свій ніжний та вершковий смак. Однак він може швидко зіпсуватись, якщо його неправильно зберігати.
Коричневий авокадо може стати справжнім розчаруванням. Раніше у мережі завірусився метод, згідно з яким, його потрібно тримати у воді. Однак експерти попереджають, що це може призвести до розмноження бактерій.
На сторінці у TikTok блогерка поділилась поділилася чудовим способом зберігання цілих і половинок авокадо, щоб вони довше залишалися свіжими та зеленими
"Якщо ви зберігаєте цілі авокадо в ящику холодильника з лимоном, вони будуть свіжими протягом місяця після того, як ви вперше їх купите", - радить вона.
Під впливом низьких температур ферменти, відповідальні за дозрівання, сповільнюються. Це подовжить термін зберігання, що особливо важливо для вже стиглих авокадо, які досягли піку стиглості і можуть перезріти при кімнатній температурі.
Щоб зберегти половину авокадо якомога свіжішою на тиждень довше, його можна покласти у банку з металевою кришкою. Однак це працює, лише якщо кісточка все ще прикріплена - це зменшує площу поверхні, яка взаємодіє з повітрям.
Крім того, ви можете збризнути трохи соку лимона або лайма на відкриту м’якоть. Цитрусовий сік містить лимонну кислоту, яка уповільнює процес окислення, через який авокадо стає коричневим.
Шеф-кухар Емі Лінн Крос поділилась своїм лайфхаком зі зберігання авокадо, який дозволить продовжити його "життя" на тижні.