Особливо завбачливі українці вже підготували для стратегічних запасів свої балкони. Втім, існує ще кілька способів зберегти картоплю у міській квартирі.
Сезон картоплі у самому розпалі, отже й ціна на улюблений овоч мінімальна. Саме тому більшість українців завбачливо купують її із запасом на осінь та зиму. У приватному будинку проблем з її зберіганням на виникне, але не усі знають, як зберігати картоплю у міській квартирі.
УНІАН розкаже про кілька перевірених способів.
Господині необхідно бути прискіпливою до стану кожної картоплини, готуючи її до тривалого зберігання у квартирі. Картоплини повинні бути цілими, без ознак гниття та пошкоджень. Навіть одна зіпсована картоплина здатна зіпсувати кілька кілограмів.
Дуже часто у господинь виникає питання, скільки зберігається картопля при кімнатній температурі. Ідеальною для зберігання цього овоча вважається діапазон між 4 та 5 °C. Найкраще картопля зберігається в умовах 80% вологості.
Важливо пам'ятати, що картопля не полюбляє сусідства з іншими овочами. Втім, ви можете сміливо зберігати картоплю в домашніх умовах поруч з буряком. Він поглинатиме надлишкову вологу.
Балкон - найкращий варіант того, як зберігати картоплю у квартирі взимку та восени. Втім, він обов'язково повинен бути утепленим. За мінусової температури овоч відразу зіпсується. Якщо ваш балкон здатен підтримувати температуру 4-5 °C, то картопля у ньому зберігатиметься до весни.
Краще за все зберігати картоплю у дерев'яних ящиках чи кошиках. Задля надійності можна їх утеплити ковброю чи пінопластом.
У такому разі ви можете зберігати свій стратегічний запас на кухні. Звісно, кілька мішків картоплі на кухні не помістяться, але її цілком вистачить на кількатижневий запас овоча.
Картоплю можна зберігати у картонній коробці, але стежте, аби вона була сухою. Оберіть невологе місце подалі від духової шафи.
Для зберігання великого запасу картоплі холодильник не пристосований. Однак він може зберегти небагато картоплі, наприклад тижневий запас.
Картоплю найкраще зберігати у контейнері для овочів холодильника. Перед цим помийте та просушіть кожну картоплину. Спакуйте її у тканинний, або паперовий мішечки. Уникайте поліетилену, інакше утвориться конденсат, який "вб'є" ваш овоч.