Бабусин секрет: як зробити сковороду антипригарною за кілька хвилин

Цей простий спосіб господині використовують вже не одне десятиліття.

Часта експлуатація улюбленої сковорідки з часом призведе до того, що страви пригорятимуть. Навіть сковорідки з антипригарним покриттям при тривалому використанні втрачають свою функцію. Втім, досвідчені господині знають перевірені лайфхаки на цей випадок.

Раніше ми розповідали, як часто потрібно міняти сковороду з антипригарним покриттям, а сьогодні розкриємо лайфхак, як зробити звичайну сковороду антипригарною.

Сковорідки антипригарні представлені досить широким асортиментом на полицях магазинів. Однак їхня вартість не кожному по кишені, та й нюанси догляду теж нерідко стають проблемою. Саме тому в кожному домі є звичайні сковорідки, які після років активного використання можуть знизити якість приготування страв. Не поспішайте позбуватися їх, адже антипригарне покриття можна зробити своїми руками.

Як зробити антипригарне покриття на сковороді - перевірений лайфхак

Навіть наші бабусі знали, як відновити антипригарне покриття на сковороді. Для цього потрібні лише склянка солі та кілька крапель олії.

Нагрійте сковороду та насипте в неї склянку кухонної солі. Смажте сіль на маленькому вогні 15-20 хвилин, інколи помішуючи лопаткою. Потім позбудьтеся солі, промийте сковороду м'якою ганчіркою без миючого засобу та просушіть її на вогні.

Після цього змажте сковороду кількома краплями олії, прогрійте її протягом 3 хвилин та повторіть процедуру. Після цього протріть сковороду сухою серветкою та користуйтеся із задоволенням.

Вас також можуть зацікавити новини: