Сковороди з антипригарним покриттям зроблені для того, щоб при готуванні їжа не пригорала / фото ua.depositphotos.com

У сучасному світі важко уявити процес приготування їжі без посуду з антипригарним покриттям. Однак не всі господині знають, як часто потрібно міняти сковороду з антипригарним покриттям, хоча це дуже важливо. Виявляється, така кухонне начиння не вічне.

Раніше УНІАН розповідав, як відчистити плиту без зусиль за 15 хвилин, нині же пропонуємо вам дізнатися, коли потрібно міняти сковороду з антипригарним покриттям. 

Як зрозуміти, що пора міняти сковороду - головні ознаки

Насправді, все просто. Щоб зрозуміти, коли потрібно міняти сковорідку, потрібно згадати головну особливість такого посуду. Сковороди з антипригарним покриттям зроблені для того, щоб при готуванні їжа не пригорала. Але з часом спеціальне покриття може відколюватися, тоншати.

Відео дня

Коли ви бачите, що їжа почала пригорати, а сама сковорідка - неприємно пахнути, її час міняти. Щоб продовжити життя покриття, намагайтеся не дряпати його гострими предметами, використовуйте дерев'яні, пластикові або силіконові лопатки, тоді ваш кухонний помічник залишиться без пошкоджень ще довше.

Як довго можна використовувати сковороду - важливо пам'ятати

Виробники можуть стверджувати, що антипригарні сковорідки можна використовувати десятиліттями, проте це не так. Багато хто не знає, як часто треба міняти сковороду, а тому сильно розчаровуються, коли їх улюблений посуд раптово починає коптити, або до нього пригорає їжа. Цієї проблеми можна уникнути, якщо вчасно міняти пательні.

Експерти вважають, що звичайні сковорідки з антипригарним покриттям, в середньому, варто використовувати не більше 1-2 років. Якщо ж ви купили виріб з посиленим антипригарним покриттям, то воно може протриматися довше, приблизно від 2 до 5 років.

В цілому, на такому кухонному начинні не варто економити. Хороші сковорідки з антипригарним покриттям не можуть коштувати дешево. Більш бюджетні варіанти потрібно міняти ще частіше, аніж якісні.

Вас також можуть зацікавити новини: